Formula 1

Hamilton se plange de strategia aleasa de echipa sa

Pilotul britanic Lewis Hamilton a declarat dupa cursa de la Melbourne ca strategia l-a costat clasarea pe un loc secund la finalul Marelui Premiu al Australiei.
Campionul mondial din 2008 s-a dovedit neinspirat la a doua schimbare a pneurilor de uscat, cand a pierdut timp important in raport cu pilotii din fata sa, care au ales in acel moment al cursei sa ramana pe circuit.

Hamilton a afirmat ca decizia intrarii la boxe nu i-a apartinut si nici ca ideea a venit din partea sa.

"Pneurile mele erau bune in acel moment. Plecasem cu un set de pneuri foarte bun si urcasem in clasament pana pe locul trei, asa ca nu inteleg de ce a trebuit sa fiu chemat la boxe.

"Din aceasta cauza am ratat sansa unei duble la final. Cred ca pneurile ar fi rezistat pana la final, desi poate aderenta nu ar mai fi fost la fel de buna in ultima parte a cursei. Dar asa au facut si pilotii din fata mea si au reusit sa termine cursa. Altfel, a fost aproape imposibil sa depasesc masinile Ferrari", a declarat Hamilton, care spera la o clasare mai buna in Grand Prix-ul Malaysiei programat la finalul acestei saptamani pe circuitul de la Sepang.

Onlinesport


Hamilton se plange de strategia aleasa de echipa sa