Formula 1

Ecclestone raspunde criticilor: "E prea devreme sa ne plangem pentru schimbari"

Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, a raspuns celor care au criticat noile schimbari implementate in Marele Circ incepand cu acest sezon ca este prea devreme sa existe astfel de opinii negative la adresa competitiei.
Manageri, piloti si fani deopotriva s-au plans dupa cursa din Bahrain de absenta spectacolului de pe pista, acesta fiind cauzat de noile reguli introduse de FIA incepand cu acest sezon.

Printre critici s-au numarat Jenson Button, campionul mondial en-titre, si Michael Schumacher, septuplu castigator al titlului mondial, revenit in acest sezon in competitie alaturi de Mercedes.

Cei doi au declarat ca imposibilitatea realimentarii in timpul cursei a facut din aceasta o intrecere de anduranta si de conservare a pneurilor, depasirile fiind astfel greu de realizat.

Raspunsul lui Bernie Ecclestone nu a intarziat sa apara: "Nu cred ca Marele Premiu din Bahrain sa fi fost diferit fata de alte curse pe care le-am avut sezonul trecut, cand alimentarea cu combustibil era permisa in timpul curselor.

"Intr-adevar nu a fost genul de cursa care sa incante privitorii, dar cred ca ne grabim cand criticam noile reguli atat de devreme. Trebuie sa asteptam pana dupa Marele Premiu al Chinei", a spus Ecclestone.

Reprezentantii echipelor McLaren, Mercedes si Red Bull au venit cu o propunere de ultima ora, si anume ca toti concurentii sa fie obligati sa efectueze doua opriri la boxe in timpul curselor.

Din partea Ferrari s-a exprimat diretorul Stefano Domenicali, care dupa succesul din Bahrain s-a pozitionat de partea lui Ecclestone: "Sa asteptam si sa vedem cu vor evolua lucrurile in cursele urmatoare. Putem avea situatii diferite, in conditii diferite".

Onlinesport


Ecclestone raspunde criticilor: "E prea devreme sa ne plangem pentru schimbari"