Formula 1

Manor GP devine Virgin Racing si ii coopteaza ca piloti pe Timo Glock si Lucas Di Grassi

Echipa nou-infiintata Manor Grand Prix si-a schimbat denumirea in Virgin Racing si ii va avea ca piloti pentru editia 2010 a Campionatului Mondial de Formula 1 pe germanul Timo Glock si brazilianul Lucas Di Grassi, informeaza AFP.

Team-ul britanic a ajuns, marti, la un acord de parteneriat cu grupul detinut de miliardarul Richard Branson.

"Primul nostru an in Formula 1 a fost formidabil pentru marca Virgin si atunci de ce sa nu incercam cu o noua echipa?", a declarat omul de afaceri britanic, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca echipa va avea un buget sub 44 milioane de euro, unul dintre cele mai mici din Formula 1.

John Booth, managerul echipei, spera ca echipa sa inceapa testele intr-o luna, avandu-i la volanul monoposturilor pe Timo Glock, fost pilot la Toyota, si pe Lucas Di Grassi, fost pilot de teste la Renault.

Grupul de firme patronat de Branson a sponsorizat in sezonul recent incheiat echipa Brawn GP, care a devenit campioana mondiala la constructori si care l-a avut in randurile sale pe britanicul Jenson Button, castigatorul competitiei pilotilor.

Manor Grand Prix este o echipa britanica, fondata in 1990 de Jon Booth, fost pilot de monoposturi. Formatia a concurat in Formula Renault si Formula 3 Euroseries, avandu-i in componenta de-a lungul timpului, printre altii, pe campionii mondiali de Formula 1 Kimi Raikkonen si Lewis Hamilton.

Mediafax



Manor GP devine Virgin Racing si ii coopteaza ca piloti pe Timo Glock si Lucas Di Grassi