Formula 1

Formula 1 fara realimentarea din timpul cursei, in 2010

Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), intrunit la Monte Carlo, a adoptat, vineri, cu acordul tuturor echipelor, numeroase masuri destinate reducerii semnificative a costurilor in Formula 1 incepand din 2009, informeaza AFP.
Astfel, un motor va trebui sa fie folosit la trei Grand Prix-uri consecutiv, iar pilotii nu vor putea utiliza mai mult de opt propulsoare pe sezon.

Patru vor fi disponibile pentru teste, ceea ce inseamna ca fiecare echipa va avea dreptul la 20 de motoare tot sezonul. Pentru a rezista mai mult, motoarele vor avea capacitatea limitata la 18.000 de turatii pe minut.

Aceste masuri le vor permite echipelor sa economiseasca 50 la suta din bugetul lor pentru motoare, comparativ cu sezonul 2008.

Din 2010, pilotii monoposturilor din Formula 1 vor trebui sa concureze fara sa mai realimenteze in timpul cursei, aceeasi distanta va fi parcurs cu plinul facut inaintea cursei, lucru ce nu s-a mai intamplat din 1993. Acest lucru va fi supus unui sondaj public.

In timpul sezonului, nu vor exista teste private, cu exceptia sedintelor de incercari libere care au loc in week-end-urile in care sunt programate etape ale Campionatului Mondial de Formula 1.

In prezent, se efectueaza studii de piata pentru a se vedea cat de populare sunt unele idei, cum ar fi cea de a inlocui punctele cu medalii sau de a modifica formatul calificarilor. Aceste idei vor fi prezentate din nou FIA dupa ce rezultatele studiilor vor fi cunoscute.



Formula 1 fara realimentarea din timpul cursei, in 2010