Formula 1

Massa incepe in forta Marele Premiu al Turciei

Brazilianul Felipe Massa a fost cel mai rapid pilot de la Istanbul, vineri dimineata, in prima sesiune a antrenamentelor libere care au deschis Marele Premiu al Turciei, contand pentru etapa a cincea a Campionatului Mondial.

Pilotul echipei Ferrari, invingator in ultimii ani pe malul Bosforului, a parcurs un total de 16 tururi in cele 90 de minute aferente primelor antrenamente, oprind cronometrul la 1:27.323.

Surprinzator dupa accidentul suferit in Spania, finlandezul Heikki Kovalainen de la McLaren-Mercedes s-a plasat pe locul secund, la 133 de miimi in spatele lui Massa, pozitia a treia revenindu-i britanicului Lewis Hamilton, al doilea echipier de la McLaren.

In absenta lui Kimi Raikkonen, care a parcurs doar trei tururi ramanand in cele din urma pe ultimul loc din cauza unor probleme la cutia de viteze, cvartetul fruntas a fost completat de spaniolul Fernando Alonso, pilotul de la Renault demonstrand ca locul secund pe grila de la Barcelona nu a fost deloc intamplator si ca monopostul R28 se afla intr-o vizibila crestere.

M.P.al Turciei: Rezultate

O comportare foarte buna si clasari promitatoare au reusit si cei doi echipieri de la Honda, Jenson Button (5) si Rubens Barrichello (8) reusind sa prinda topul zece la diferente de peste o secunda si jumatate in raport cu etalonul diminetii.

Japonezul Kazuki Nakajima (Williams-Toyota) a continuat sa impresioneze, ocupand locul al saselea, in timp ce Nick Heidfeld (BMW) a fost cel mai bine clasat pilot al gruparii bavareze, terminand sesiunea cu al saptelea timp.

In partea a doua a clasamentului au terminat grupat echipierii de la Force India, Red Bull si Toro Rosso, acestia din urma la peste trei secunde in spatele lui Massa.

A doua sesiune de antrenamente libere este programata, vineri dupa-amiaza, cu incepere de la ora 14.

Onlinesport



Massa incepe in forta Marele Premiu al Turciei