Formula 1

Super Aguri s-a retras din Formula 1

Echipa japoneza Super Aguri Honda nu se va mai regasi pe grila Marelui Circ incepand cu Marele Premiu al Turciei, oficialii gruparii nipone anuntand prin vocea patronului Aguri Suzuki retragerea din Campionatul Mondial ca urmare a problemelor financiare aparute.

“Pentru a-mi realiza visul de a fi patronul unei echipe din Formula 1 am intrat in Campionatul Mondial in noiembrie 2005. De atunci am participat timp de doi ani si patru luni sub numele de Super Aguri F1 Team, dar cu regrete va informez ca echipa trebuie sa-si inceteze orice activitate in lumea curselor incepand de astazi”, a declarat Aguri Suzuki intr-un comunicat oficial de presa.

Fostul pilot japonez a mai declarat ca problemele financiare care au dus la colapsul echipei au fost cauzate de nerespectarea termenilor contractuali de catre principalul sponsor din 2007, o companie americana de hidrocarburi.

“Echipa a concurat in tot acest timp impotriva unor grupari de uzina care au in spate sprijin financiar important si totusi a reusit sa obtina primele puncte dupa doar 22 de curse, pentru ca la finalul sezonului 2007 sa termine pe locul noua in clasamentul constructorilor. Din pacate problemele financiare ne obliga sa renuntam”.

Echipa Super Aguri a debutat in Formula 1 la inceputul anului 2006, avand in spate sprijinul concernului Honda si a experimentatului pilot Takuma Sato, parte a intelegerii dintre cele doua parti. Primul punct a fost obtinut la Marele Premiu al Spaniei din 2007, unde Takuma Sato a terminat pe locul opt in fata lui Giancarlo Fisichella si Rubens Barrichello.

In aceste conditii Campionatul Mondial de Formula 1 ramane pentru restul sezonului cu doar 20 de monoposturi pe grila, dupa ce la inceputul actualei stagiuni se preconiza existenta a nu mai putin de 12 echipe, daca proiectul lui David Richards, Prodrive, ar fi prins viata.

Onlinesport



Super Aguri s-a retras din Formula 1