Formula 1

Presedintele Ferrari dedica victoria de la Spa fanului englez care a dezvaluit spionajul McLaren

Presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a dedicat dubla realizata de Scuderia, duminica, la Marele Premiu al Belgiei, informatorului englez datorita caruia a izbucnit scandalul de spionaj ce a dus la sanctionarea severa a echipei McLaren-Mercedes, informeaza AFP.
"Victoria de duminica este victoria perfectiunii, pentru care vreau sa ii felicit pe Kimi Raikkonen, Felipe Massa, Jean Todt si intreaga echipa", a declarat Di Montezemolo. "Vreau sa dedic aceasta victorie fanilor nostri si in special unui fan englez care ne-a informat ca o persoana legata de o echipa adversa a venit in magazinul sau si i-a cerut sa faca copii ale mai multor pagini cu informatii tehnice despre monopostul nostru. Fara el, una dintre cele mai urate pagini din istoria automobilismului nu ar fi fost dezvaluita", a spus presedintele Ferrari.

Scandalul de spionaj dintre Ferrari si McLaren a izbucnit dupa ce Scuderia a aflat ca Mike Coughlan, cel care a conceput monopostul MP4-22, a facut 780 de copii ale unor pagini cu informatii tehnice intr-un magazin aflat in apropierea cartierului general al McLaren, la Woking.

Echipa McLaren-Mercedes a fost sanctionata, joi, de Consiliul Mondial al FIA cu retragerea tuturor punctelor obtinute in acest sezon, respectiv 166 de puncte in primele 13 etape ale Campionatului Mondial de Formula 1. De asemenea, McLaren nu va primi niciun punct pana la finalul campionatului si va trebui sa plateasca o amenda record de 100 de milioane de dolari. Consiliul Mondial al FIA a decis in schimb sa nu impuna sanctiuni impotriva pilotilor Lewis Hamilton si Fernando Alonso, care ocupa in ordine primele doua locuri in clasamentul pilotilor, astfel ca acestia isi pastreaza punctele obtinute si raman in lupta pentru castigarea titlului mondial.

Sesizate de Ferrari, justitia italiana si cea britanica au deschis proceduri civile si penale legate de acest caz.

Pilotii Kimi Raikkonen si Felipe Massa s-au clasat pe primele doua locuri in Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, desfasurat, duminica, pe circuitul de la Spa-Franchorchamps.

 Mediafax


Presedintele Ferrari dedica victoria de la Spa fanului englez care a dezvaluit spionajul McLaren