Stiri Auto

Dacia Dokker, primele imagini oficiale

Dacia a trimis primul comunicat de presa oficial legat de noul sau model, Dokker, ce va fi lansat în a doua jumatate a anului 2012. Dokker va fi un vehicul cu cinci usi polivalent, iar Dokker Van va fi o furgoneta.


Dokker este un autovehicul cu cinci locuri, practic si polivalent, disponibil cu una sau cu doua usi laterale culisante. Versiunea utilitara, Dokker Van, se adreseaza clientilor din zona comerciala, respectiv întreprinzatori si societati comerciale.

"Dokker este un vehicul cu cinci locuri, practic si polivalent, disponibil cu una sau doua usi laterale culisante. Dispunând de un portbagaj generos si oferind o modularitate intuitiva, Dacia Dokker este perfect adaptata clientilor care îsi doresc un vehicul cu posibilitati multiple de utilizare, care sa asigure atât o calatorie în conditii de confort pentru cinci adulti, cât si transportul, la nevoie, a unor obiecte voluminoase", se arata într-un comunicat al Dacia.

Din ceea ce se vede, modelul Dokker destinat publicului larg seamana si concureaza direct cu Skoda Roomster, fiind o varianta asemanatoare si mult mai accesibila ca pret.

"Numele Dokker este derivat din cuvântul « dockworker» din limba engleza, cu referire la muncitorii care asigura încarcarea si descarcarea navelor într-un port. Termenul subliniaza astfel capacitatea mare de încarcare a celor doua vehicule, adaptabilitatea si robustetea lor", se anunta în comunicat.

Dacia nu precizeaza preturile noilor modele.

Potrivit jurnalistilor francezi de la revista L'Automobile Magazine, modelul Dokker va fi produs si la noua fabrica Dacia din Tanger, Maroc, iar preturile ar putea fi de sub 10.000 de euro pentru varianta pe benzina, respectiv circa 11.500 euro pentru varianta diesel.

Dacia Dokker si Dacia Dokker VAN vor fi expuse, cel mai probabil, la Salonul auto de la Paris din toamna acestui an, urmând a fi lansate în România la scurta vreme dupa aceea.

Datele tehnice si tabloul cu echiparile disponibile vor fi devoalate de Dacia în apropierea debutului comercial al perechii de modele Dokker.


Dacia Dokker, primele imagini oficiale