Stiri Auto

Camera video inovatoare pentru trafic si radar (video)

Vesti bune pentru autoritatile rutiere care monitorizeaza soselele, vesti proaste pentru soferi. Un sistem inovator va fi introdus in SUA din 2012, iar apoi probabil (la fel ca si radarele ce nu pot fi detectate) si in alte tari. Este vorba de o camera video care monitorizeaza viteza si numerele de inmatriculare ale masinilor, pe patru benzi de circulatie.

Sistemul poate monitoriza maxim 32 de masi in acelasi timp, pe patru benzi de circulatie. Poate prinde unghiuri largi, dar si detalii cu masinile, fiind capabil in timp real sa afiseze numerele de inmatriculare si vitezele.

Camerele sunt foarte greu de observat, pentru ca se pot monta pe suporturi speciale, poduri sau semne de circulatie. Ele sunt foarte usor de intretinut si actualizat din punt de vedere software, pentru ca se pot accesa direct pe WiFi, 3G sau WiMAX.

Dupa cum se vede in clipul de mai jos, vitezele peste limita apar cu rosu, cele corecte cu verde, iar cele apropiate de maximul legal cu galben. Numerele de inmatriculare apar langa viteza. Este afisata de asemenea si categoria autovehiculului (B, C, etc).




Camera video inovatoare pentru trafic si radar (video)