Stiri Auto

Topul celor mai "gurmande" si economice masini

Agentia de Protectie a Mediului din SUA (EPA) a realizat un test pentru a determina consumul de carburant al tuturor masinilor aflate pe piata. In urma acestuia, rezultatele au aratat ca Toyota detine cea mai economica masina, iar Bugatti Veyron este campioana la inghitit cantitati impresionate de combustibil. Atentie, cifrele sunt realizate in urma consumului real de oras si sosea, nu luate din cartile producatorilor.
Testele EPA au aratat ca Toyota Prius este masina cea mai eficienta din punct de vedere a consumului, cu doar 4,6 litri la suta de kilometri, in conditii de oras, si cu 4,9 l/100km pe sosea.

O masina care are de asemenea consum mic este Ford Fusion Hybrid, clasata pe locul 2 cu 5,74 litri/100 km in oras si 6,53 litri/100 km pe sosea, numai ca japonezele Toyota si Honda domina top 10 la acest capitol.

La polul opus se afla Bugatti Veyron, masina detinuta de grupul VW. Acesta consuma 29,4 l/100km in oras si 15,5l/100km in afara.

Veyronul se afla intr-o companie selecta la coada listei, alaturi de Mercedes-Benz G55 AMG, Bentley Continental GTC, Continental Flying Spur si Rolls-Royce Phantom/Phantom Coupe/Drophead Coupe, toate avand un consum de 21,4 litri in oras.

Cu siguranta, acest articol nu ii va face sa se razgandeasca pe cei care vor sa cumpere o supermasina, dar nici pe cei care isi doresc un automobil eficient.

Onlinesport Auto



Topul celor mai "gurmande" si economice masini