Stiri Auto

Broscuta care merge cu "treaba mare". Principiul? Faci la veceu azi, maine poti merge cu masina!

Un Volkswagen Beetle este capabil sa functioneze cu gaze provenite din excremente umane. Faci "treaba mare" la veceu, dar nu tragi apa, ci colectezi frumos totul si il bagi in rezervor. Nu functioneaza chiar asa, dar principiul asta e. In plus, se pot face bani de acum inainte doar stand pe veceu.

Firme specializate colecteaza excremente umane in cantitati industriale si produc biogaz. Acesta este apoi alimentat intr-un VW Beetle conceput special pentru a rula pe baza acestui combustibil.

La fel ca toate masinile hibrid din ziua de astazi, bineinteles ca nu se poate nimic fara nitica benzina. Beetleul cu "treaba mare" are nevoie de benzina pentru a porni motorul, dupa care gazele isi fac treaba si duc masina singure mai departe.

183 km/h poate prinde Broscuta cu biogaz. Credea cineva ca treaba mare are asa de mare putere? Atentie cand trageti apa de acum inainte!

Lasand gluma la o parte, ideea este excelenta pentru ca prin colectarea si folosirea fecalelor umane pe scara larga in vederea producerii de biogaz s-ar putea salva o mare parte din poluarea mediului prin deversare. Chiar este o idee buna si la indemana, sau la indepicior ca sa spunem asa.

Apoi, s-ar face bani stand pe veceu, iar materia prima este gratis, teoretic, in ciuda faptului ca ai dat bani pe mancare la magazin, iar corpul tau a procesat-o pe energia si metabolismul tau, totul fiind dirijat de creier.

Firma britanica GENeco, cea care a avut ideea, ii poate pune de acum inainte pe cetatenii tarii la treaba. Britanicii ar putea deveni constienti ca treaba mare ii duce maine la servici sau in vacante. Ce se poate cere mai mult de la o reciclare?

Sunt pe lume aproape 7 miliarde de oameni. Cu un efort comun (nici macar efort, pentru ca vorbim despre un lucru natural) se poate renunta la benzina si motorina, un plan viabil, nu praf in ochi cu masini propulsate de curent electric care merg cativa kilometri si apoi trebuie bagate in priza. Curentul e oricum scump, caca nu.

Beetleul eco consuma un metru cub de biogaz la 8 kilometri. Compania GENeco poate asigura biogaz pentru un necesar de 110 milioane de kilometri anual.

De asemenea, o intrebare interesanta este ce mancare produce cea mai buna materie prima pentru cel mai bun biogaz. Aici mexicanii pot avea un avantaj, mancarea lor picanta si fasolea saltareata ar putea duce la producerea unui gaz de calitate superioara.

Bineinteles, cei constipati nu pot produce biogaz, asa ca raman fara carnet pana se rezolva.

Onlinesport: Vadim Cusnarencu



Broscuta care merge cu "treaba mare". Principiul? Faci la veceu azi, maine poti merge cu masina!