Stiri Auto

Anti-campania Dacia continua si cu Duster (video)

Va mai aduceti aminte testul de elan in care nemtii de la ADAC au rasturnat Dacia Logan in 2005, la putin timp dupa lansare? S-a dovedit la scurt timp o facatura inscenata de cei invidiosi pe vanzarile si modelul ieftin de la Dacia, cel care apoi a prins enorm in Romania, dar si in Germania. Strategia continua si cu Duster. De data asta s-au trezit niste olandezi sa spuna ca Duster este un "adevarat pericol" si au publicat pe internet un clip video in acest sens. Au dreptate: este un pericol adevarat, este ieftin si bun si a inceput sa se vanda pe rupte in strainatate. 

Olandezii de la Auto Kampionen au ajuns la concluzia da Dacia Duster fara sistemul electronic de stabilitate (ESP) este periculoasa in trafic, isi pierde aderenta si chiar se poate rasturna, fiind "un adevarat pericol". Modelul 2x4 cu tractiune fata, cel fara ESP, testat mai sus a fost cel incriminat. Olandezii nu au avut nimic de comentat pentru modelul 4x4 care are ESP.

Testul a fost facut la 65 km/h. Olandezii nu spun sau nu stiu ca orice SUV, avand centrul de greutate mai sus, se poate rasturna daca nu are ESP. Nu este nimic nou aici. Masinile fara ESP sunt mai nesigure, cu atat mai mult cele de teren, inalte, insa pana la rasturnare este cale mai lunga. Chiar din imaginile olandezilor se vede ca masina se desprinde de sol, dar nu se rastoarna.

Raspunsul oficial al celor de la Dacia Renault în ce priveste rezultatele testelor olandezilor a fost ca Duster a fost conceput sa se comporte sigur r în cazul manevrelor bruste, chiar daca nu are ESP.

Dacia Duster a fost testat anul acesta inclusiv de ADAC, iar nemtii care pusesera bete in roate Loganului in 2005 nu au gasit probleme.

Este totusi neclar de cand se pricep olandezii la masini. Probabil vizita intr-o "Ciocolaterie" i-a inspirat sa puna mana pe un Duster. Sau nemtilor le-a fost rusine dupa ce si-au pierdut creddibilitatea in 2005 sa faca iarasi un test negativ, asa ca au aruncat pisica la vecinii portocalii care nu au nici o masina nationala. 

Onlinesport Auto

 



Anti-campania Dacia continua si cu Duster (video)