Stiri Auto

Dealerii Chevrolet din SUA transforma Volt in Mercedes

Chevrolet Volt, masina electrica adusa pe piata din 2011, va fi produsa in 45.000 de unitati. In SUA, unii dealeri ai marcii incearca sa stoarca mai multi bani de la clienti, dupa ce compania mama a anuntat preturile oficiale si conditiile de leasing. Un dealer din California umfla pretul masinii cu 20.000 de dolari, desi masina este uratica, scumpa si destul de inutila.

Chevrolet a anuntat oficial, la finalul lunii iulie, preturile pentru Volt in SUA: 41.000$ sau leasinguri cu avans de 2.500$ si rate lunare pe 48 de luni in valoare de 350$. La pretul de 41.000 de dolari se scade o taxa din SUA, in valoare de 7.500$, ca favor pentru cei care cumpara masini hibrid. Volt ajunge la 34.500$, un pret oricum imens pentru un Chevrolet.

O companie de cercetare de piata, Edmunds, a incercat sa vada cum se va vinde real Voltul la dealerii Chevrolet. Trimitand un e-mail catre o reprezentanta din California si cerand informatii despre leasingul de mai sus, a primit urmatorul raspuns:

"Va multumim pentru cererea online. Dupa cum stiti, Volt va fi o masina produsa in serie foarte limitata in primii 2-3 ani. Cererea va depasi oferta pentru acest model, asa ca pretul este mai mare, de plus 20.000 de dolari fata de cotatia anuntata de 41.000 de dolari. Noi vom primi numai 9 Volturi la anul si nu vom oferi leasinguri".

General Motors nu a comentat inca acest incident, desi initial declarase ca se asteapta ca dealerii sa nu urce pretul masinii. "Vom fi foarte atenti dupa lansarea masinii si vom descuraja puternic acest tip de comportament, stoarcerea de bani de la clienti, asa cum facem mereu cu orice masina produsa de GM".

Chevrolet Volt va avea 150 de cai putere si, ca orice masina electrica anuntata in productie, este inutila pentru ca autonomia este mica, iar timpul de incarcare prea mare. Volt are o autonomie de 60 de kilometri bazata pe motorul electric. Dupa aceea, intra in functiune un motor pe benzina care actioneaza ca un generator si propulseaza motorul electric, avand o autonomie de 400km. Asadar, tot la benzina se ajunge. Motorul electric se poate reincarca la o priza normala, peste noapte, in opt-zece ore ore.

Onlinesport Auto



Dealerii Chevrolet din SUA transforma Volt in Mercedes