Stiri Auto

Ferrari taie locuri de munca, in timp ce productia si cererea scad

Ferrari va taia locuri de munca si va face o pauza de productie din cauza cererii mici de motoare de la compania sora Maseratti. Maseratti a avut o cerere de 4.500 de motoare de la Ferrari in 2009, fata de 9.000 in 2008. Cei de la Ferrari doresc disponibilizari si ii amagesc pe cei care raman cu primele din 2009, daca vor accepta taierea locurilor de munca.
Nu sunt cifre oficiale, dar din interiorul Ferrari se aude ca muncitorii au ziua de munca scurtata la jumatate. Pe termen scurt, 120 de locuri de munca din birouri vor fi taiate, precum si 150 de posturi din fabrica de productie.

Ferrari incearca sa indulceasca aceste reduceri prin promisiunea ca angajatilor ramasi sa li se plateasca primele restante din 2009.

"Ferrari a promis ca va plati primele, daca acceptam scaderea de personal", a declarat Giordano Fiorani, un preprezentant de sindicat al muncitorilor. "Suntem dispusi sa discutam reducerile de oameni si reorganizarea, pentru ca scaderea de productie este evidenta, insa nu intelegem rigiditatea sefilor".

Fiorani a declarat pentru Bloomberg ca Ferrari doreste sa dea liber o saptamana, fara plata, unui numar de 600 de muncitori, incepand de luni. Purtatorul de cuvant al Ferrari, Stefano Lai confirmed a confirmat planurile de restructurare, insa nu a avansat cifre.

Tintele de productie pentru 2010 au fost taiate de la 20.000 de unitati la 11.000, conform spuselor lui Fiorani, dar aceste repere au fost negate de Lai. Acesta a spus ca in nici un caz Ferrari nu si-a dorit sa produca 20.000 de masini in acest an, ci numai 6.000, la fel ca in 2009.

Lai a afirmat ca mai multe departamente sau posturi vor fi externalizate, iar mai multi angajati vor fi pensionati in avans.

Ferrari a vandut 6.294 de masini in 2009. In primul trimestru din 2010 profitul a scazut cu 28%, la 39 de milioane de euro.

Onlinesport Auto


Ferrari taie locuri de munca, in timp ce productia si cererea scad