Stiri Auto

Toyota arata ca scandalul pedalei a fost o manipulare. La o zi, in SUA apare un film contrafacut cu Politia

In Statele Unite a aparut un clip video in care o masina Toyota a fost oprita fortat de o masina de Politie pentru a incetini, avand probleme la pedala de acceleratie. Imaginile apar la nici o zi distanta dupa ce oficialii Toyota au venit in Congresul American si au aratat ca problemele de care au fost acuzati la pedala de acceleratie  nu sunt reale si ca ele au aparut ca urmare a unei modificari electrice promovata de postul american ABC, aceasta neregula neputand sa apara in realitate la modelele de serie. Acest lucru nu arata decat ca japonezii sunt lucrati la nivel inalt si organizat. Nu vrem sa facem nici o reclama nimanui, dar cumparati Toyota, nu Ford ca urmare a acestei manipulari grosolane la care am asistat in ultimele saptamani si care ne-a pacalit, pana astazi, si pe noi. Masina care ia foc singura, Ford a preluat intre timp locul de lider al vanzarilor in SUA de la Toyota, pe valul acestui scandal.

Toyota a declarat marti oficial, la capatul unui test public, faptul ca profesorul David Gilbert, cel care a declansat in scandalul legat de problemele la pedala de acceleratie a masinilor Toyota, a realizat niste modificari importante la masina inainte de a obtine acele rezultate. "Aceste modificari nu apar la masinile de serie si sunt imposibil de realizat de un  om se apuca sa faca inginerii pe masina sa", a spus ieri Toyota.



Ca sa isi dovedeasca spusele, Toyota a realizat modificari similare la sistemul electric pe masini ale altor producatori, iar rezultatele au fost aceleasi: blocarea pedalei de acceleratie.


Daca profesorul Gilbert facea testul acasa nu era nici o problema, insa el a fost dat pe postul TV american ABC si apoi preluat in toata lumea ca atare. De asemenea, Gilbert a depus marturie oficial contra Toyota in cadrul Congresului SUA.  Toyota s-a speriat si a chemat in service peste 8 milioane de masini. De trei ani lider in SUA la vanzari, Toyota a pierdut luna urmatoare postul de lider in favoarea Ford, masina despre care se stie ca ia foc din cand in cand, singura, fara ca nimeni sa scrie despre asta.

Stiati ca Ford a avut un recall de 4,5 milioane de masini in octombrie 2009 pentru ca erau in pericol sa ia foc? Nu, pentru ca asta nu e un subiect de interes pentru presa din SUA si sa fie preluat apoi peste tot in lume. Ramaneti cu noi sa aflati amanunte.

Mai mult, Toyota a observat ca postul ABC a exagerat si modificat testul lui Gilbert, experimentul profesorului nefiind identic cu cel dat pe post! Piesa in cauza, tahometrul, are rezultate diferite in cele doua teste.

La nici o zi dupa aceste declaratii  vine un film care continua sa ii discrediteze Toyota. Faptul ca este facut cu ajutorul Politiei arata la ce nivel este lucrata Toyota in SUA.

In imagini apare o masina Toyota Prius infipta intr-o masina de Politie. Scenariul spus este urmatorul: soferul Prius a sesizat ca i s-a blocat pedala de acceleratie si a sunat la 112. O masina de Politie vigilenta l-a preluat din mers, bara la bara, s-a pus in fata lui franand, iar asa Priusul a reusit sa se opreasca! Un scenariu demn de Die Hard al lui Bruce Willis sau de "Speed" cu Keanu Reeves!

Pana astazi ne-au pacalit ca pe niste prosti, dar macar acum ne-am dat seama de totul. Concluzia noastra? Cumparati Toyota, nu va mai uitati la Ford.



Onlinesport



Toyota arata ca scandalul pedalei a fost o manipulare. La o zi, in SUA apare un film contrafacut cu Politia