Stiri Auto

Toyota, acuzata de musamalizarea unor procese legate de siguranta masinilor sale

Scandalul in mijlocul caruia se afla Toyota pare sa nu se mai opreasca. Un fost avocat al companiei a vorbit cu publicatia Los Angeles Times si a dezvaluit ca firma japoneza a musamalizat probleme majore ale masinilor sale in 300 de procese separate, nelegate de problema actuala a pedalei de acceleratie. In imaginea de mai jos vedeti si o reclama a Toyoya publicata in 20 de ziare majore din SUA in care anunta rechemarea in service a masinilor cu probleme la pedala de acceleratie.

Avocatul. Dimitrios Biller, a spus in Los Angeles Times ca "Toyota este o companie foarte secretoasa. Filosofia este ca nimeni din afara companiei nu merita sa stie ceea ce se petrece inauntru".

Acuzele lui Biller nu se refera la problema actuala a Toyota, rechemarea in service a milioane de masini carora li se poate bloca pedala de acceleratie din cauza formei defectuoase a podelei. Afectate sunt opt modele, iar Toyota a intrerupt pe moment productia acestora, iar pe cele aflate pe strada le-a chemat in service. 

Biller s-a adresat in justitie contra Toyota exact in mijlocul acestui scandal si acuza compania de ascunderea unor dovezi printr-un lant de coruptie ce duce pana la conducerea aflata in Japonia.

Avocatul a pus la dispozitie peste 6.000 de pagini interne adunate de pe vremea cand lucra la Toyota si pe care sustine ca le are din timpul unui proces din 2005, pe cand construia o aparare legata de un accident prin rasturnare. La acel moment, vizitand mai multe sedii Toyota, a gasit multe documente care nu ii fusesera puse la dispozitie, desi ar fi trebuit.

Toate documentele sunt pe moment sigilate in Justitie, insa se discuta punerea la dispozitia publicului.

Toyota a reactionat oficial la acuzele lui Biller si este de parere ca "aceste documente sunt confidentiale, iar dl. Biller nu are voie sa le faca publice, prin contractul avut cu noi". Japonezii dau astfel semnalul Justitiei americane sa nu faca publice documentele, insa forurile legale nu sunt obligate sa ii dea curs.

Biller a primit 3,9 milioane de dolari la plecarea de la Toyota, iar inainte a lucrat pe o pozitie similara de avocat la Ford.

Onlinesport Auto



Toyota, acuzata de musamalizarea unor procese legate de siguranta masinilor sale