Motorsport

Constructorul BMW revine in DTM din 2012

Bavarezii de la BMW au anuntat ca vor reveni in Campionatul German de Turisme (DTM), incepand cu sezonul 2012, dupa o pauza de 18 ani.
Dupa luni bune de negocieri cu oficialii DTM, constructorul BMW a decis sa revina in competitie directa cu Mercedes-Benz si Audi, ceilalti doi producatori aflati in acest moment intr-unul dintre cele mai selective campionate de turisme din lume.

"Intoarcerea BMW in DTM reprezinta un element fundamental in reconstructia activitatilor noastre sportive", a declarat Dr. Klaus Draeger, membru in Consiliul de Administratie al constructorului bavarez.

BMW s-a retras din DTM in urma cu 18 ani, in toata perioada scursa de atunci si pana in prezent concentrandu-se asupra proiectelor din ETCC (Campionatul European de Turisme), care ulterior a devenit WTCC (Campionatul Mondial de Turisme).

In aceasta din urma competitie BMW a castigat patru titluri la piloti, prin Roberto Ravaglia (1987) si Andy Priaulx (2005, 2006, 2007), si trei la constructori cu modelul 320si in anii de glorie ai pilotului britanic.

Onlinesport


Constructorul BMW revine in DTM din 2012