Motorsport

Herck a ratat victoria la Abu Dhabi

Pilotul roman Michael Herck a trecut foarte aproape de obtinerea primului succes din cariera in seria GP2 Asia, terminand al doilea, sambata, cursa de sprint disputata in cadrul etapei secunde din Abu Dhabi.
Al doilea pe grila de start dupa locul sapte ocupat cu o zi inainte in prima cursa, Herck a avut un start foarte bun instalandu-se la conducere inca din primul viraj, cu Giacomo Ricci si Alexander Rossi pe urmele sale.

Liderul seriei, italianul Davide Valsecchi a urcat rapid de pe locul sapte pana in pozitia a treia, chiar in spatele celor doua monoposturi ale echipei DPR.

Valsecchi a avut un final de cursa fabulos, depasindu-i pe rand, atat pe Ricci, cat si pe Herck, romanul cedand sefia intrecerii in penultimul tur.

In cele din urma Valsecchi a obtinut victoria, a doua a sezonului de GP2 Asia, dupa ce pe 31 octombrie se impunea tot pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, in timp ce Herck si Ricci au completat podiumul, aducand dubla pentru echipa David Price Racing.

Valsecchi conduce detasat in ierarhia generala, cu un total de 35 puncte, fiind urmat de coechipierul sau Olivier Turvey, acesta avand doar 16 puncte. Americanul Alexander Rossi este al treilea, cu 10 puncte, in timp ce Michael Herck a urcat pe locul opt, cu 7 puncte.

Urmatoarea etapa a seriei GP2 Asia este programata pe circuitul international din Bahrain, in 26 si 27 februarie.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Herck a ratat victoria la Abu Dhabi