Stiri Auto

Scandal la DRPCIV Pipera

Un scandal intre cetatenii aflati la cozi la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor – DRPCIV – Bucuresti si Ilfov a izbucnit marti la pranz, in sediul din Pipera.

Nemultumirea oamenilor a inceput in jurul  orei 13:00, cand  functionarii de la ghiseele de eliberari ale permiselor auto au anuntat ca nu mai pot lucra, din cauza ca s-a defectat sistemul informatic. S-a  anuntat ca "defectiunea va fi remediata intr-o ora sau mai mult".

In sala de eliberare a persmiselor auto erau aproximativ 70 de persoane. Anuntul a creat debusolare, pentru ca unii oameni aflati la coada aveau programul strans si au trebuit sa plece inapoi la serviciu si sa amane schimbarea persmiselor, desi unele dintre acestea expirau chiar in aceasta zi.

Mai multi oameni au ridicat tonul la functionari, spunand ca a-si prelungi timpul la cozi in picioare pentru un interval de timp incert este inadmisibil. Ei au intrebat daca functionarii isi vor prelungi programul cu un numar de ore care sa compensese defectiunea si li s-a raspuns afirmativ, in sensul ca se va lucra marti la sectia de permise auto pana la 22:00, in loc de 19:30.

Alti oameni aflati la cozi au fost resemnati: "Asta este, nu poti schimba sistemul."

O persoana de la coada i-a cerut unui sef  sa isi ceara scuze in fata tuturor, pentru ca lumea merita macar atat, avand in vedere timpul pierdut. Acesta a raspuns ca nimeni nu are de ce sa isi ceara scuze, din moment ce este o vina a unui alt departament. "La fel ca un tramvai care se opreste pe linie din cauza nu este curent, nici noi nu avem ce sa rezolvam aici, nu este vina noastra", a spus unul dintre sefi.

Vocea s-a ridicat de cateva ori de ambele parti peste limitele de decenta, situatia fiind foarte incordata. 

Pauza a durat chiar o ora, pana la refacerea sistemului informatic. 

In afara de acest incident, situatia de lucru de la DRPCIV  este una foarte civilizata.

O preschimbare de permis costa in jur de 200 de lei (aproximativ 130 de lei testele medicale si 68 de lei taxa CEC). Noul persmis se elibereaza in aproximativ doua ore de la depunerea actelor. 



Scandal la DRPCIV Pipera