Formula 1

Hamilton in pole position la Monza. Mercedes face legea acasa la Ferrari

Lewis Hamilton a dominat calificarile Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei si va porni, duminica, din prima pozitie in cursa care va fi live text pe Onlinesport.ro cu incepere de la ora 15:00.

Hamilton, al doilea in clasamentul general al pilotilor, l-a devansat pe coechipierul sau Nico Rosberg cu 274 de miimi, dupa ce a impus un timp imposibil de batut la prima iesire din Q3.

Campionul mondial din 2008 a coborat stacheta la 1:24.109 pe tur, timp care intr-o prima faza a fost mai bun cu patru zecimi decat etalonul impus de Rosberg.

Liderul ierarhiei pilotilor a incercat sa recupereze ecartul, dar la ultima sa tentativa cronometrata nu a reusit sa se apropie decat la sub trei zecimi.

Pe trei s-a clasat finlandezul Valtteri Bottas de la Williams-Mercedes, acesta fiind urmat de coechipierul sau, Felipe Massa.

Din linia a treia a grilei de start vor porni cei doi echipieri de la McLaren-Mercedes, Kevin Magnussen si Jenson Button.

Asteptarile tifosilor Ferrari pentru un rezultat favorabil au fost zadarnice, Fernando Alonso nereusind sa urce mai sus de locul sapte in conditiile in care motoarele Mercedes au monopolizat primele sase locuri pe grila.

O secunda si trei zecimi a pierdut fostul dublu campion mondial in fata lui Hamilton, dar se putea si intampla si mai rau daca privim la coechipierul sau, Kimi Raikkonen, clasat doar al 12-lea.

Nici echipa Red Bull-Renault nu are motive de satisfactie dupa aceasta sesiune de calificari, Sebastian Vettel si Daniel Ricciardo clasandu-se abia in pozitiile opt, respectiv noua.

[news-109199]



Hamilton in pole position la Monza. Mercedes face legea acasa la Ferrari