Betano Sport

O vară fierbinte pentru echipele românești implicate în cupele europe. Cote antepost pe Betano pentru calificarea în grupele Conference League

Echipele FCSB, CFR Cluj și Sepsi Sf.Gheorghe, ultima fiind deținătoarea Cupei României Betano, au aflat numele adversarilor pe care îi vor întâlni în turul 2 preliminar al Conference League. Sorții nu au fost deloc blânzi cu cele trei echipe din România, misiunea anunțându-se dificilă încă de la începutul parcursului spre faza grupelor. Betano a lansat pentru jucătorii săi pariuri speciale antepost în care se poate miza pe calificarea echipelor FCSB, CFR Cluj și Sepsi în grupele Conference League.

FCSB – Să ajungă în grupele Europa Conference League
Da – 7.50

Vicecampioana României la finalul sezonului trecut, FCSB a fost cap de serie la tragerea la sorți pentru faza turului 2 preliminar din Conference League, iar sorții au scos în calea roș-albaștrilor echipa bulgară ȚSKA 1948 Sofia.  Un club apărut în 2016 la inițiativa mai multor suporteri ai echipei tradiționale ȚSKA Sofia, care nu au fost de acord cu fuziunea dintre echipele Litex Loveci și ȚSKA Sofia, ultima ajunsă în faliment.

FCSB, clubul din România cu cea mai bogată experiență în cupele europene, pornește cu prima șansă în fața unui adversar aflat la debutul în competițiile continentale după locul trei ocupat în campionatul Bulgariei sezonul precedent.

În ultimul deceniu FCSB a ajuns de cinci ori în grupele competițiilor europene: o dată în grupele Ligii Campionilor, de trei ori în grupele Europa League și o dată în grupele Conference League, sezonul precedent.

Dacă trece de ȚSKA 1948 Sofia și ajunge în turul 3 preliminar, echipa FCSB va fi cap de serie la următoarea tragere la sorți.

Istoria FCSB în cupele europene din ultimii 10 ani

2022/23 Grupele Conference League
2021/22 Turul 2 preliminar Conference League (eliminată de Shaktar Karagandy)
2020/21 Turul 3 preliminar Europa League (eliminată de Slovan Liberec)
2019/20 Playoff Europa League (eliminată de Vitoria Guimaraes)
2018/19 Playoff Europa League (eliminată de Rapid Viena)
2017/18 Grupe Europa League
2016/17 Grupe Europa League
2015/16 Turul 3 preliminar Liga Campionilor (eliminată de Partizan Belgrad) / Playoff Europa League (eliminată de Rosenborg)
2014/15 Grupe Europa League
2013/14 Grupe Liga Campionilor

CFR Cluj - Să ajungă în grupele Europa Conference League
Da – 6.50

Campioana României în cinci din ultimele șase sezoane, CFR Cluj va avea o misiune dificilă în turul 2 preliminar al Conference League contra formației Adana Demirspor, ocupanta locului patru în campionatul Turciei sezonul recent încheiat.

CFR Cluj a fost prima echipă din România ajunsă în grupele Conference League, în 2021, după ce eliminări succesive în preliminariile Ligii Campionilor și apoi Europa League.

Formația din Gruia a ajuns în grupele Conference League și sezonul trecut, când a reușit chiar să meargă în primăvara europeană, unde a pierdut cu Lazio (1-0 la general).

CFR Cluj abordează acest sezon european după nu mai puțin patru calificări consecutive în faza grupelor, două în Europa League și alte două în Conference League.

De această dată misiunea celor de la CFR se anunță una infernală, primul adversar întâlnit fiind unul redutabil, chiar dacă clujenii s-au aflat în urna capilor de serie la tragerea la sorți

Istoria CFR Cluj în cupele europene din ultimii 10 ani

2022/23 Grupele Conference League
2021/22 Grupele Conference League
2020/21 Grupele Europa League
2019/20 Grupele Europa League
2018/19 Playoff Europa League (eliminată de Dudelange)
2017/18 - nu a participat -
2016/17 - nu a participat -
2015/16 - nu a participat -
2014/15 Turul 3 preliminar Europa League (eliminată de Dinamo Minsk)
2013/14 - nu a participat -

Sepsi – Să ajungă în grupele Europa Conference League
Da – 18.00

Pentru al doilea an consecutiv echipa Sepsi Sf.Gheorghe a câștigat Cupa României Betano și va reprezenta România în preliminariile Conference League.

Covăsnenii au debutat în cupele europene sezonul precedent, când au reușit să treacă un tur, fiind apoi eliminați de o manieră categorică de echipa suedeză Djurgardens.

De această dată, Sepsi va înfrunta pe ȚSKA Sofia, cea mai titrată echipă din Bulgaria, cu 31 de titluri în palmares, ultimul obținut în 2008.

Istoria echipei Sepsi în cupele europene

2022/23 Turul 3 Conference League (eliminată de Djurgardens)

Acum, după tragerea la sorți a meciurilor din turul 2 preliminar, pe Betano pot fi plasate pariuri antepost speciale pe calificarea echipelor românești în grupele Europa Conference League.

CFR Cluj are cea mai bună cotă prin prisma celor patru calificări consecutive în faza grupelor (6.50), fiind urmată de FCSB cu 7.50 prin prisma cele mai bogate experiențe la nivel european dintre echipele românești. Sepsi are cota 18.00 pentru calificarea în grupe, ceea ce ar constitui o premieră.

Meciurile fazei turului 2 preliminar din Conference League se dispută pe 27 iulie (turul) și 3 august (returul).

Pariurile antepost pe calificarea celor trei reprezentate ale României în grupele Conference League se încheie pe 13 iulie, ora 00:00.



O vară fierbinte pentru echipele românești implicate în cupele europe. Cote antepost pe Betano pentru calificarea în grupele Conference League