Betano Sport

INFOGRAFIC: All Star Game, comparație între Giannis, LeBron, Kobe și Jordan

După șapte ani în care cei din NBA au căutat să inoveze în materie de All Star Game, în 2024 se revine la formatul clasic în meciul stelelor baschetului nord-american. Cei mai buni din Est îi vor înfrunta pe cei mai buni din Vest într-o confruntare de zile mari care nu avea cum să lipsească din oferta Betano.

Prima ediție de All Star Game s-a disputat în Boston (1951), iar de atunci și până în prezent doar greva jucătorilor din 1991 a făcut ca acest mult așteptat duel al vedetelor să nu aibă loc.

În 2017 a avut loc ultimul All Star Game între reprezentanții Estului și cei ai Vestului, din 2018 și până în 2023 inclusiv duelul clasic fiind înlocuit de unul în care doi căpitani și-au ales echipele din rândul celor mai buni jucători ai NBA.

De fiecare dată s-a impus echipa lui LeBron James cu excepția anului 2023, când echipa care l-a avut căpitan pe Giannis Antetokounmpo a triumfat, cu 185-175.

Giannis Antetokounmpo, ambasadorul Betano la nivel global, este în 2024 căpitanul echipei Estului, fiind prezent pentru a opta oară în carieră într-un All Star Game.

Un singur jucător din afara Statelor Unite ale Americii a fost desemnat până acum MVP în All Star Game și acesta a fost Giannis Antetokounmpo, în 2021. De asemenea, Giannis este și primul jucător grec care a primit mult râvnita distincție.

Giannis Antetokounmpo este al 18-lea când vine vorba de punctele marcate în All Star Game, fiind la egalitate cu legendarul Magic Johnson (176 puncte). Fără doar și poate, după meciul din Indianapolis Giannis Antetokounmpo va trece în fața lui Magic.

Liderul prezențelor în All Star Games este LeBron James, jucător care va evolua pentru a 20-a în meciul vedetelor din NBA. Actualul jucător al lui Los Angeles Lakers este și liderul marcatorilor în All Star Game, cu 426 de puncte, fiind desemnat de trei ori MVP, la egalitate cu Michael Jordan.

Un capitol la care conduce regretatul Kobe Bryant, de patru ori MVP în All Star Game în 18 participări. În ceea ce-l privește pe Kobe Bryant, acesta este al doilea marcator din istoria All Star Game, cu 290 de puncte.

Un podium al ierarhiei marcatorilor completat de Michael Jordan, cu 262 de puncte. Legendarul număr 23 de la Chicago Bulls a evoluat de 14 ori în All Star Game, fiind de trei ori MVP, ultima oară chiar la ultimul său dans, în 1998, pe parchetul legendarei Madison Square Garden, unde a avut un duel al generațiilor cu Kobe Bryan.

Est vs. Vest în 2024

Pentru a doua oară după anul 1985 All Star Game-ul NBA va avea loc în NBA, unde Estul condus de Giannis Antetokounmpo va înfrunta Vestul în fruntea căruia se află LeBron James.

Vestul are prima șansă la victorie potrivit cotelor Betano, cu 1.70, în timp ce pentru un succes al Estului cota este de 2.22

Înaintea renunțării la formatul clasic în 2018, Vestul câștigase șase din ultimele șapte confruntări cu Estul. Ultimul succes al reprezentanților Conferinței de Est a avut loc în urmă cu un deceniu, în 2014. A fost atunci un 163-155, cu Kyrie Irving de la Cleveland Cavaliers desemnat MVP.

Estul conduce la general în disputele cu Vestul, scorul fiind 37-29.

Marele absent din All Star Game 2024 este Joel Embiid de la Philadelphia 76ers, cel mai bun marcator al sezonului din NBA, cu o medie de 35.3 puncte.

Bet Builder

La All Star Game 2024 jucătorii Betano pot combina mai multe pariuri pe același bilet pentru o cotă atractivă, cu Bet Builder activat din partea dreapta sus a ecranului.

Spre exemplu, se obține cota 5.00 pe piețele Est – câștigător și Gianni Antetokounmpo – cele mai multe puncte în meci.

Cotele prezentate sunt informative și pot suferi modificări până la ora meciului (duminică spre luni, ora României 3:00), iar fiecare jucător are libertatea de a-și construi biletul după propria pricepere și inspirație.



INFOGRAFIC: All Star Game, comparație între Giannis, LeBron, Kobe și Jordan