Raliuri

Hirvonen, victorie spectaculoasa pe zapada din Suedia

Pentru al doilea an la rand finlandezul Mikko Hirvonen a obtinut victoria in Raliul Suediei, singura etapa a Campionatului Mondial desfasurata suta la suta pe drumuri acoperite de zapada.
La volanul unui model Ford Fiesta RS WRC care a deschis o noua era in Mondialul de Raliuri, Hirvonen l-a depasit, dupa cele 22 de speciale programate, cu doar 6.5 secunde pe norvegianul Mads Ostberg de la echipa Stobart Ford.

Competitia la varf a fost una extrem de echilibrata, inaintea ultimelor speciale programate duminica primii cinci piloti fiind incadrati in doar 15.8 secunde.

Pentru Hirvonen (30 ani) este a doua victorie consecutiva pe zapada din Suedia si a 13-a din cariera, pilotul principal al echipei de uzina Ford debutand in urma cu noua ani in WRC.

Podiumul din Suedia a fost completat de un alt finlandez, Jari-Matti Latvala, astfel ca Ford a monopolizat primele trei locuri la debutul in campionat al modelului Fiesta S2000.

Cel mai bine clasat reprezentant al constructorului Citroen a fost tanarul Sebastien Ogier care, aflat la primul raliu in postura de pilot de uzina, a incheiat pe pozitia a patra, la 47.7 secunde in urma invingatorului.

Norvegianul Petter Solberg s-a clasat pe cinci, chiar inaintea septuplului campion mondial Sebastien Loeb, care a pierdut doua minute si jumatate in raport cu principalul sau rival in lupta pentru titlul din acest an.

Au mai punctat suedezul Per-Gunnar Andersson (Ford), Kimi Raikkonen (Citroen), Matthew Wilson (Ford) si Khalid Al Qassimi (Ford).

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial, Raliul Mexicului, este programata in intervalul 3-6 martie.

Onlinesport


Hirvonen, victorie spectaculoasa pe zapada din Suedia