Raliuri

Raikkonen a comis-o din nou in WRC. Abandon in Catalonia dupa un accident in ziua de recunoastere

Finlandezul Kimi Raikkonen demonstreaza o data in plus ca este departe de lumea buna a raliurilor, fostul campion mondial din Formula 1 abandonand Raliul Cataloniei inca inainte de startul primei speciale dupa un accident in shakedown.
Pilotul a scapat teafar in urma incidentului, dar mecanicii echipei Citroen Junior au anuntat ca modelul C4 WRC este extrem de avariat si reparatia acestuia nu poate fi facuta in timp util pentru ca Raikkonen sa se inscrie, vineri dimineata, la startul raliului.

Raikkonen mergea la limita in stilul caracteristic atunci cand a pierdut controlului bolidului sau intr-un viraj de stanga, dupa care s-a rasturnat.

Raliul Cataloniei din acest an propune concurentilor sectiuni mixte de pamant si asfalt, astfel ca pilotii au o misiune dificila in adaptarea pneurilor de concurs la ambele suprafete de rulare.

"Ar fi grozav sa ma mentin in zona primelor sase locuri, dar cel mai important este sa termin raliul. Daca mergi ca nebunul in prima zi pentru ca apoi sa abandonezi, inseamna ca nu ai invatat nimic, iar eu tocmai de aceea sunt aici: sa invat", spunea Raikkonen inaintea Raliului Cataloniei.

Raikkonen nu este la prima isprava de acest gen, 'Omul de gheata' parasind Raliul Bulgariei dupa doar patru probe speciale, pentru ca in Raliul Frantei sa abandoneze dupa zece speciale.

Onlinesport


Raikkonen a comis-o din nou in WRC. Abandon in Catalonia dupa un accident in ziua de recunoastere