Raliuri

Raikkonen a prins curaj in WRC

Pilotul finlandez Kimi Raikkonen se simte din ce in ce mai bine in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), locul cinci ocupat la finalul etapei din Turcia  oferindu-i fostului campion din Formula 1 increderea de care avea nevoie pentru a continua la cel mai inalt nivel.
"Este un semn ca suntem pe drumul cel bun. In Iordania viteza nu a fost foarte buna, dar am reusit sa terminam raliul. In schimb, in Turcia a fost putin mai bine si am incheiat pe locul cinci.

"Nu am schimbat nimic in realitate, doar ca rezultatul a fost diferit. A fost doar o chestiune de practica. Am stat mai mult timp in masina si am lucrat foarte bine cu informatiile de pe traseu. In unele locuri m-am simtit increzator, in altele mai putin. Dar cu siguranta, un rezultat ca acesta ajuta la moral", a spus Raikkonen.

Kimi Raikkonen a debutat in acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri, reusind sa termine doar doua din cele patru etape desfasurate pana acum.

'Omul de gheata' a abandonat in Suedia si Mexic, ridicand mari semne e intrebare asupra capacitatii sale de a face fata nivelului din WRC, dar a revenit in Iordania, obtinand primele sale puncte, pentru ca in Turcia sa termine pe un excelent loc cinci.

Raikkonen nu va participa in Raliul Noii Zeelande, programat in intervalul 7-9 mai, dar va testa in Europa modelul Citroen C4 in vederea participarii la Raliul Portugaliei (28-30 mai).

Onlinesport


Raikkonen a prins curaj in WRC