Raliuri

Loeb a obtinut a patra victorie consecutiva in Mexic

Campionul mondial Sebastien Loeb a obtinut, duminica, a patra victorie consecutiva in Raliul Mexicului, urca pe prima pozitie a clasamentului general, in conditiile in care finlandezul Mikko Hirvonen a fost doar al patrulea.
Pilotul principal al echipei de uzina Citroen l-a devansat in final cu 24.2 secunde pe fostul campion mondial Petter Solberg, care a transat, la randul sau, pentru doar o secunda si o zecime duelul cu Sebastien Ogier.

Astfel, Citroen a monopolizat podiumul din Mexic, cel mai bine clasat reprezentant Ford fiind Hirvonen, care a incheiat la 1 minut, 47 secunde si 5 zecimi in spatele lui Loeb.

"In sfarsit o victorie si din nou suntem in fruntea clasamentului. Era important sa castigam in Mexic dupa rezultatul din Suedia. Este doar inceputul campionatului, dar eu sunt foarte bucuros pentru acest rezultat", a declarat Loeb.

Topul sapte a fost completat de alti trei piloti Ford Focus, Jari-Matti Latvala, Henning Solberg si Federico Villagra, in timp ce ibericul Xevi Pons si-a facut revenirea in campionat castigand clasa S2000 pentru mai putin de un minut in fata austriacului Martin Prokop, ambii pilotand modelul Fiesta.

Portughezul Armindo Araujo a obtinut ultimul punct disponibil, transand duelul cu japonezul Toshihiro Arai la categoria masinilor de grupa N.

Onlinesport: Dumitru Stircu
credit foto: via Flickr


Loeb a obtinut a patra victorie consecutiva in Mexic