Raliuri

Loeb conduce detasat in Raliul Cataluniei

Campionul mondial Sebastien Loeb se apropie cu pasi mari de al cincilea titlu consecutiv, pilotul francez al echipei Citroen conducand in Raliul Cataluniei cu un avans linistitor dupa prima zi de intrecere.
''A fost o zi foarte buna pentru noi. Masina merge absolut perfect, iar eu am mers la limita pentru a mari ecartul fata de Dani Sordo. La finalul zilei este de peste zece secunde si este foarte bine'', a declarat Loeb.

In rolul locotenentului, spaniolul Dani Sordo s-a plasat la 15.8 secunde in spatele lui Loeb, reusind sa-i devanseze pe Francois Duval si Mikko Hirvonen de la Ford.

''Nu este rau acest rezultat, dar nu asa bun cum mi-as fi dorit. Sunt bucuros ca am terminat in fata celor de la Ford, dar am incercat sa merg si mai repede de atat'', a spus la finalul zilei reprezentantul gazdelor in Raliul Cataluniei.

Clasati la peste 40 de secunde in urma rivalilor de la Citroen, pilotii de la Ford au avut parte de o dimineata decisiva, cand au pierdut timp important in fata reprezentantilor constructorului francez.

''Inca o data cei de la Citroen au inceput tare de la prima speciala. Dupa amiaza a fost ceva mai buna pentru mine, dar nu a fost de ajuns pentru a recupera din timpul pierdut. Vom incerca sa micsoram pe cat posibil diferenta si vom vedea ce va fi in continuare'', a declarat Hirvonen, pilot aflat in lupta pentru titlul mondial cu Sebastien Loeb.

La finalul primei zile in puncte s-au mai clasat Petter Solberg (Subaru), Urmo Aava (Citroen), Jari-Matti Latvala (Ford) si Chris Atkinson (Subaru).

Raliul Cataluniei continua, sambata, cu alte sase probe speciale insumand un total de 127.98 kilometri.

Rezultate dupa prima zi:

1-Sebastien Loeb-Daniel Elena (Citroen C4 WRC), 1h 10’11”5

2-Daniel Sordo-Marc Marti (Citroen C4 WRC), +15”8

3-Francois Duval-Patrick Pivato (Ford Focus RS WRC 2008), +41”3

4-Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (Ford Focus RS WRC 2008), +44”1

5-Petter Solberg-Phil Mills (Subaru Impreza WRC2008), +1’47”5

6-Urmo Aava-Kuldar Sikk (Citroen C4 WRC), +2’01”2

7-Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Ford Focus RS WRC 2007), +2’04”4

8-Chris Atkinson-Phil Mills (Subaru Impreza WRC2008), +2’13”4

9-Andreas Mikkelsen-Ola Floenne (Ford Focus RS WRC 2007), +2’24”9

10-Matthew Wilson-Scott Martin (Ford Focus RS WRC 2007), +3’42”1

Onlinesport: Dumitru Stircu



Loeb conduce detasat in Raliul Cataluniei