Raliuri

Loeb si Citroen, la conducerea Raliului Germaniei

Francezul Sebastien Loeb si-a pastrat prima pozitie in Raliul Germaniei si dupa probele speciale programate in ziua secunda de sambata, campionul mondial en-titre fiind secondat la 40.3 secunde de coechipierul sau Dani Sordo.
Neinvins in Germania de la aparitia raliului in calendarul Campionatului Mondial, Loeb domina de o maniera categorica intrecerea desfasurata pe asfalt, sambata cedand o singura speciala pe a doua trecere peste Panzerplatte, cand a fost intrecut de Sordo.

"Am avut o zi foarte buna, o zi perfecta si am reusit cei mai buni timpi pana la ultima speciala, deci in ultimele doua probe am economisit putere pentru a menaja motorul", a declarat Loeb la finalul zilei secunde a Raliului Germaniei.

Cei doi piloti de uzina ai constructorului Citroen sunt urmati in clasamentul general provizoriu de Francois Duval si Mikko Hirvonen, ambii de la Ford, pentru ca topul sase sa fie incheiat de reprezentantii Subaru, Petter Solberg si Chris Atkinson.

Raliul Germaniei se incheie duminica dupa completarea ultimelor cinci probe speciale, Dhrontal x 2 (22.22 km), Moselwein x 2 (18.08 km) si super speciala de final din Circus Maximus Tries (4.37 km).

Clasamentul General Provizoriu:

 1.  Loeb          Citroen  2h22:32.6
 2.  Sordo         Citroen   +   40.3
 3.  Duval         Ford      + 1:44.3
 4.  Hirvonen      Ford      + 1:48.2
 5.  P Solberg     Subaru    + 2:28.7
 6.  Atkinson      Subaru    + 3:32.1
 7.  H Solberg     Ford      + 4:33.4
 8.  Aava          Citroen   + 4:57.1
 9.  Latvala       Ford      + 4:59.7
10.  Gardemeister  Suzuki    + 5:43.7

Onlinesport: Dumitru Stircu
(foto: rallye-deutschland.de)


Loeb si Citroen, la conducerea Raliului Germaniei