Raliuri

Loeb la conducerea Raliului Monte-Carlo

Campionul ultimilor patru ani Sebastien Loeb nu le-a lasat adversarilor sai nicio sansa in deschiderea sezonului 2008, terminand in fruntea clasamentului provizoriu dupa alergarea primelor doua probe speciale.

Prima speciala a sezonului i-a revenit spaniolului Dani Sordo, numarul doi de la Citroen, care a fost cu trei secunde mai rapid decat Loeb, pentru ca cvadruplul campion mondial sa revina puternic in a doua proba speciala, reusind sa-l depaseasca pe Sordo cu 12.7 secunde.

"Dani (n.r. - Sordo) vrea cu adevarat sa castige, asa ca trage foarte tare. Prima proba a fost foarte inselatoare. Au fost multe portiuni cu gheata astfel ca a trebuit sa fiu precaut. In a doua soseaua a fost mai uscata, permitandu-mi sa trag tare", a declarat la finalul zilei campionul Sebastien Loeb, liderul Raliului Monte-Carlo.

Daca primele doua locuri sunt monopolizate de cei doi piloti ai echipei de uzina Citroen, concurenta s-a clasat pe locul trei prin Mikko Hirvonen, noul lider de la Ford pierzand 44 de secunde in raport cu Loeb dupa doar doua probe speciale.

"Au luat un avans important, dar suntem abia la inceputul raliului si inca multe se mai pot intampla", a punctat pilotl finlandez.

Temperatura foarte scazuta din atmosfera de aproape doua grade Celsius, conditiile de noapte si gheata de pe sosele au cauzat multe probleme pilotilor, Petter Solberg (Subaru) si Matthew Wilson (Ford) fiind 'victimele' unor rasuciri care i-au facut sa piarda timp pretios. Nici finlandezul Jarri-Matti Latvala nu a fost mai norocos, al doilea pilot de la Ford pierzand peste patru minute din cauza unei pene de cauciuc.

A 76-a editie a Raliului Monte-Carlo va continua vineri cand sunt programate alte sase probe speciale.

Clasament provizoriu dupa ziua de joi:

1.  Loeb          Citroen  23:38.4
2.  Sordo         Citroen  +  12.7
3.  Hirvonen      Ford     +  44.0
4.  Atkinson      Subaru   +  58.6
5.  Duval         Ford     +1:13.5
6.  P Solberg     Subaru   +1:14.5
7.  Galli         Ford     +1:26.1
8.  Gardemeister  Suzuki   +1:53.1
9.  Cuoq          Peugeot  +2:09.2
10. Romeyer       Peugeot  +2:50.7

Onlinesport: Dumitru Stircu



Loeb la conducerea Raliului Monte-Carlo