Motociclism

Muresan s-a calificat pe grila de la Sepang

Pilotul roman Robert Muresan a reusit, sambata, sa se califice pe grila de start a Marelui Premiu de Motociclism al Malaysiei, fiind cronometrat cu al 31-lea timp in calificarile clasei 125 cc.

Dupa problemele intampinate in sesiunea de vineri, cand nu a izbutit sa se claseze in limita de timp, Muresan si-a ameliorat performanta in ultima proba contracronometru, obtinand al 31-lea timp din 33 de competitori. Cu 2:19.004 pe turul de circuit, Muresan a reusit sa-i devanseze doar pe italienii Dino Lombardi (Honda) si Ferruo Lamborghini (Aprilia).

Din pole-positionul clasei mezine va porni spaniolul Hector Faubel, urmat de coechipierul sau de la Bancaja Aspar Aprilia, Gabor Talmacsi, prima linie suta la suta Aprilia fiind completata de Sandro Cortese si Pol Espargaro.

Dubla KTM la 250 cc

Japonezul Hiroshi Aoyama a reusit cel mai bun timp in calificarile clasei sfertului de litru, devansandu-l cu doar 32 de miimi pe coechipierul sau de la KTM, Mika Kallio. Al treilea timp a fost reusit de Jorge Lorenzo (Aprilia), liderului clasamentului pilotilor, in timp ce Andrea Dovizioso (Honda) a completat prima linie a grilei de start.

Pedrosa la al treilea pole consecutiv

Spaniolul Dani Pedrosa de la Repsol Honda va pleca pentru a treia oara consecutiv din pole-position, reusind cea mai buna performanta in unica sesiune de calificari a clasei MotoGP de la Sepang. Pilotul iberic, incaltat de Michelin, a reusit sa devanseze nu mai putin de patru reprezentanti ai Bridgestone, in frunte cu noual campion mondial Casey Stoner (Ducati), australianul fiind devansat pentru doar 41 de miimi. Prima linie a fost completata de italianul Marco Melandri (Gresini Honda), clasat la 67 de miimi in spatele lui Pedrosa.

Din linia a doua vor pleca cei doi piloti Kawasaki, Randy de Puniet si Anthony West, urmati de Nicky Hayden (Honda), pentru ca linia a treia sa fie ocupata de Chris Vermeulen (Suzuki), Toni Elias (Gresini Honda) si Valentino Rossi (Yamaha).

Cursele celor trei clase ale etapei din Malaysia sunt programate duminica dimineata si vor putea fi urmarite in direct pe Eurosport.

Onlinesport



Muresan s-a calificat pe grila de la Sepang