Raliuri

Andreas Mikkelsen a obtinut victoria in Raliul Sibiului

Pilotul norvegian Andreas Mikkelsen a câstigat, sâmbata, Raliul Sibiului de o maniera categorica. Echipierul de la Skoda UK Motorsport l-a depasit la finalul celor 12 probe speciale programate pe suedezul Patrik Flodin care a concurat pe un Ford Fiesta S2000.

Cei doi scandinavi au fost despartiti de 5 minute si 32 de secunde în favoarea campionului en-titre din Intercontinental Rally Challenge.

Norvegianul Mikkelsen, pilot de 23 de ani care a concurat si în Mondialul de raliuri (WRC), a mers la limita si practic nu a avut rival pe parcursul celor doua zile de competitie.

Raliul Sibiului a contat pentru a 8-a etapa a campionatului IRC. Vizibilitate al nivel mondial

Veteranul WRC-ului si unul dintre cei mai experimentati piloti de raliuri din lume,francezul Francois Delecour, a completat podiumul la volanul modelului sau Peugeot 207 S2000 desi întârzierea acestuia a fost de peste 11 minute.

Cel mai bine plasat pilot român a fost Edwin Keleti (Mitsubishi Lancer Evo) care a fost înregistrat cu al cincilea timp dupa 12 speciale la 14 minute si 45 de secunde în urma lui Mikkelsen.

Pentru Andreas Mikkelsen este a doua victorie a sezonului dupa cea obtinuta la finalul lunii februarie în Raliul Azore din Portugalia si al saselea podium din opt posibile în 2012.

Astfel, Mikkelsen este lider detasat în clasamentul general al pilotilor din IRC cu 132 de puncte. Pe urmatoarele locuri au ramas cehul Jan Kopecky, cu 83 de puncte, si finlandezul Juho Hanninen, cu 68 de puncte.



Andreas Mikkelsen a obtinut victoria in Raliul Sibiului