Efortuna Sport

Universitatea Craiova - Steaua: oltenii n-au castigat niciodata de la revenirea in Liga 1

Sursă foto: lpf.ro

Chiar daca in ultimii ani cele doua echipe au trecut prin transformari importante si se confrunta cu probleme de identitate, un meci Universitatea Craiova – Steaua ramane un derby de traditie si trebuie tratat ca atare.

Cu atat mai mult cu cat, in prezent, Craiova si Steaua sunt vecine de clasament si rivale in lupta pentru titlu, ceea ce nu s-a mai intamplat de multi ani.

Laurentiu Reghecampf l-a invins de fiecare data pe Gigi Multescu in confruntarile directe, chiar daca acesta din urma antrenat-o pe Gaz Metan Medias, Dinamo sau Universitatea Craiova, asa cum s-a intamplat in tur pe Arena Nationala. Steaua s-a impus atunci cu 2-1 la capatul unui meci in care oltenii au acuzat arbitrajul.

Fortuna ofera o cota de 2.85 pentru victorie in meciul de la Severin.

Craiova n-a mai invins Steaua din 1 septembrie 2002, cand peste 30.000 de oameni au luat cu asalt fostul Central – Ion Oblemenco din Banie pentru a vedea o victorie cu 3-1 a favoritilor. Au urmat de atunci cinci remize si nu mai putin de 15 victorii pentru Steaua. Printre acestea si cel mai categoric succes al ros-albastrilor de pana acum, un 5-0 in august 2004. Vorbim evident de un meci cu FC Universitatea Craiova, echipa disparuta din peisajul fotbalului romanesc.

De la revenirea Stiintei in Liga 1, in 2014, cele doua formatii s-au intalnit de cinci ori pana acum, iar Steaua a castigat patru dintre dispute, iar un meci s-a terminat fara goluri, pe 1 martie 2015 in Parcul Romanescu.

Sezonul precedent Steaua a castigat ambele dispute, 2-1 in Banie si 2-0 pe teren propriu. Gregory Tade, jucator alungat de la Steaua in vara marca in ambele dispute. Pentru Craiova puncta Vatajelu, intre timp plecat la Sparta Praga.

Steaua a inceput excelent sezonul in meciurile disputate in deplasare, cu sase victorii si o remiza in primele sapte deplasari. Au urmat insa trei infrangeri consecutive la final de 2016 si un 1-1 cu CFR Cluj in prima partida de la reluarea campionatului.

Craiova a inceput anul in forta, cu o victorie la scor pe teren propriu cu Voluntari, scor 5-0, dupa care a urmat dusul inghetat de la Botosani, unde oltenii au pierdut in minutele de final, cu 1-0.



Universitatea Craiova - Steaua: oltenii n-au castigat niciodata de la revenirea in Liga 1