Efortuna Sport

Totul despre Spania - Romania. Jucam pentru onoare!

Sursă foto: https://twitter.com/hai_romania

Preliminariile EURO 2020 se incheie pentru nationala Romaniei, luni seara, pe Wanda Metropolitano din Madrid contra nationalei Spaniei.

Victorie Spania
Egal
Victorie Romania

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Adversarul cel mai de temut din Grupa F care a obtinut calificarea la pas la Campionatul European si care n-a pierdut puncte pana acum decat in meciul cu Suedia din deplasare.

Spania s-a impus la Bucuresti in toamna acestui an, cu 2-1, la capatul unui meci bizar. Si spunem bizar pentru ca la pauza putea foarte bine sa fie 3-0 sau 4-0 pentru fosta campioana europeana si mondiala, dar la fel de bine la final se putea incheia 2-2, Romania ratand ultima ocazie in prelungiri.

Duelul de luni seara va fi al 18-lea intre cele doua formatii, iar palmaresul este unul extrem de echilibrat. Spania a castigat pana acum de sase ori, Romania de cinci ori, iar alte sase partide s-au incheiat la egalitate.

Ultima victorie a tricolorilor dateaza din 15 octombrie 2006, cand Romania invingea Spania la Cadiz intr-un meci amical prin golul marcat de Ciprian Marica.

Intr-un meci oficial Romania a invins ultima data Spania in 1987, pe stadionul din Ghencea, cu 3-1, in preliminariile Campionatului European din 1988, turneu final la care n-am mai ajuns.

Deja eliminata din cursa calificarii pe ruta preliminariilor, Romania joaca la Madrid pentru moral, pentru suporteri si pentru onoare, cu perspectiva barajelor din luna martie a anului viitor.

Meciul cu Spania, chiar daca nu are o miza directa, serveste drept antrenament de lux in perspectiva duelurilor decisive care ne pot duce la EURO 2020 cu ultimul tren.

Tricolorii s-au pregatit duminica seara pe Wanda Metropolitano timp de 60 de minute, sedinta de pregatire desfasurandu-se pe o ploaie torentiala. Acestia au exersat mai multe scheme tactice prin care spera sa-i surprinda pe spanioli in meciul de luni seara.

La meciul de la Madrid sunt asteptati peste 30.000 de spectatori, dintre care mai bine de 12.000 vor fi romani. Arena de 240 de milioane a celor de la Atletico Madrid a costat 240 de milioane de euro si este cel mai nou stadion al Spaniei.

Partida va fi arbitrata de o brigada din Belarus, cu Aleksei Kulbakov la centru. Meciul e televizat in Romania de Pro tv si va fi live text pe onlinesport.ro



Totul despre Spania - Romania. Jucam pentru onoare!