Efortuna Sport

Totul despre Manchester United - Barcelona, meciul serii in Liga Campionilor

Cel mai asteptat duel al fazei sferturilor de finala din Liga Campionilor le aduce fata in fata pe Manchester United si FC Barcelona. Cele doua echipe nu s-au mai intalnit din finala disputata in 2011 si castigata de Barcelona pe Wembley, cu 3-1!

Echipa engleza a ajuns in sferturi cu mare sansa printr-un gol marcat in prelungirile returului cu Paris Saint-Germain din lovitura de la 11 metri.

Manchester United si-a regasit statutul de mare echipa dupa preluarea de catre Ole Gunnar Solskjaer, tehnician caruia calificarea in sferturi i-a adus promovarea de la interimar la manager general.

Victorie Manchester United
Egal
Victorie Barcelona

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Cu toate acestea, United nu traverseaza o perioada prea fasta, cu trei infrangeri in ultimele patru meciuri. Doua goluri a primit echipa din Manchester in partidele pierdute, cu Wolverhampton de doua ori si Arsenal.

Perioada nefasta a urmat pentru Manchester United imediat dupa victoria cu 3-1 de la Paris.

Pentru a avea o sansa in fata masinii de fotbal numita Barcelona, trupa de pe Old Trafford trebuie sa joace ca si cum aceste doua meciuri ar fi ultimele din cariera fiecarui jucator in parte.

Barcelona n-a mai pierdut un meci din 23 ianuarie, cand era invinsa de Sevilla in Cupa Spaniei. In ultimele cinci meciuri catalanii au obtinut patru victorii si au o remiza in deplasare, scor 4-4, cu Villarreal in campionat.

In acest sezon de Champions League Barcelona nu a suferit pana acum nicio infrangere, avand cinci victorii si trei remize, doua dintre acestea in deplasare, cu Inter si Lyon. Acesta din urma a fost singurul meci in care Barcelona nu a marcat.

Manchester United a adunat trei infrangeri in campania europeana, doua pe teren propriu, cu Juventus si PSG, cand nu a reusit sa marcheze.

Fanii lui United au amintiri placute de pe 10 aprilie, data cand in 2007 favoritii invingeau pe AS Roma, cu 7-1!

In ceea ce-l priveste pe Lionel Messi, jucatorul in atentia tuturor, niciun alt fotbalist din istoria Ligii Campionilor n-a marcat mai multe goluri contra echipelor engleze. Messi are 22 de reusite contra formatiilor din Albion, fiind urmat de Cristiano Ronaldo (12) si Thomas Muller (9).

Echipele probabile

Manchester United: De Gea; Young, Smalling, Lindelöf, Shaw; Matić, Herrera, Pogba; Lingard, Rashford; Martial.

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Vidal, Arthur, Busquets, Rakitić; Messi, Suárez.

Gianluca Rocchi din Italia va arbitra la centru.



Totul despre Manchester United - Barcelona, meciul serii in Liga Campionilor