Efortuna Sport

Totul despre FCSB - Dinamo

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Marele derby al fotbalului romanesc isi consuma, sambata, un nou episod. Chiar daca cele doua echipe se afla in partea a doua a clasamentului, FCSB - Dinamo ramane un derby orice s-ar spune despre cele doua combatante.

Victorie FCSB
Egal
Victorie Dinamo

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

FCSB și Dinamo se vor afla față în față pentru a 175-a oară în toate competițiile organizate pe plan intern: campionat, Cupa României, Supercupa României și Cupa Ligii.

Numărul de victorii este egal (59), iar alte 56 de partide s-au terminat la egalitate, golaverajul fiind de partea echipei ros-albastre: 253 de goluri marcate și 243 primite.

In campionat Dinamo a obtinut mai multe victorii (48) fata de cele bifate de rivala in rosu si albastru (43). S-au inregistrat 53 de remize. Golaverajul este de partea FCSB, 196 la 192.

Prima confruntare dintre cei doi coloși ai fotbalului românesc s-a disputat la data de 20 noiembrie 1948 și a fost câștigată de Dinamo, cu scorul de 1-0, grație golului înscris de Marin Apostol, în minutul 42.

Prima victorie a ros-albastrilor, indiferent cum s-au numit ei în istorie, în derby-ul cu Dinamo s-a consemnat abia în cel de-al cincilea meci direct, la 6 mai 1951, scor 2-1, goluri Zavoda I (20), Nicolae Roman (25), respective Florian Ambru (53).

Cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat în Ghencea, la 4 aprilie 1998, când Steaua de atunci a administrat o umilință rivalilor: 5-0. Golurile au fost marcate de Ionel Dănciulescu (2), Iosif Rotariu, Dennis Şerban şi Cristian Ciocoiu. Un meci rămas celebru pentru incidentierea peluzei steliste de către galeria lui Dinamo!

Meciul cu cele mai multe goluri într-un derby s-a jucat la 2 mai 1990, în finala Cupei României, adjudecată de Dinamo, cu scorul de 6-4.

Ultima victorie obținută de Dinamo pe terenul FCSB în campionat a avut loc la 25 aprilie 2011, scor 1-0, gol Gabriel Torje.

Ultimul meci pe terenul FCSB s-a încheiat la egalitate, 3-3, în urma golurilor înscrise de Gnohere, Fl. Coman (2), respectiv Axente, Nistor și M. Popescu.



Totul despre FCSB - Dinamo