Efortuna Sport

Totul despre CFR Cluj - Sevilla

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907

Fierbe Gruia in asteptarea meciului dintre CFR Cluj si Sevilla din mansa tur a saisprezecimilor de finala in Europa League.

Victorie CFR Cluj
Egal
Victorie Sevilla

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Romania are din nou o echipa in primavara europeana, iar CFR Cluj si-a depasit deja conditia in actualul sezon.

Un sezon european in care formatia pregatita de Dan Petrescu a debutat la inceput de iulie tocmai in indepartatul Kazahstan.

CFR Cluj a jucat patru tururi de calificare pentru a obtine prezenta in grupele Europa League, unde a mai disputat sase meciuri lasandu-le in afara competitiei pe Lazio si Rennes, reprezentantele unor campionate din top 5 in Europa.

Sevilla e o nuca tare pentru CFR Cluj, poate cel mai dificil adversar pe care campioana Romaniei l-ar fi putut intalni in aceasta faza a competitiei.

Gruparea andaluza este o specialista a Europa League si a venit in Gruia cu gandul victoriei.

Inceputul de an nu este unul prea favorabil pentru trupa lui Julen Lopetegui la meciurile disputate in deplasare. O victorie in Cupa Spaniei cu Escobedo urmata de patru infrangeri la rand.

Cu toate acestea, Sevilla este a doua echipa din La Liga intr-un clasament al meciurilor din deplasare, dupa Real Madrid si inaintea Barcelonei.

CFR Cluj n-a mai pierdut acasa de la 0-1 cu Slavia Praga in turul playoff-ului pentru Champions League. Se intampla pe 20 august 2019.

De atunci formatia lui Dan Petrescu a castigat toate intalnirile cu exceptia ultimului meci de campionat incheiat 0-0 cu Viitorul.

CFR Cluj a mai intalnit o singura data o echipa spaniola in competitiile europene. E vorba de Athletic Bilbao chiar la debutul ardelenilor in Europa, in Cupa UEFA-Intertoto din 2005. A fost 1-0 in Gruia si 0-1 la Bilbao, CFR obtinand calificarea la loviturile de departajare. Ne amintim ca CFR a ajuns pana in finala competitiei (n.r. - finala care oferea un loc in Cupa UEFA), fiind eliminata de Lens din Franta.

Sevilla este pentru a patra oara in Romania, dupa ce le-a mai intalnit pe Steaua Bucuresti (2-0 acasa si 2-1 in deplasare) in sezonul 2007/08 al Champions League, pe Unirea Urziceni (2-0 acasa si 0-1 in deplasare) in sezonul 2009/10 al Champions League, respectiv din nou pe Steaua Bucuresti (1-0 si 2-0) in saisprezecimile Europa League in sezonul 2006/07.

Echipele probabile

CFR Cluj: Arlauskis - Burcă, Vinicius, Boli, Camora - Djokovic, Bordeianu, Hoban - Deac, Traore, Omrani.

Sevilla: Vaclik - Jesus Navas, Gomez, Diego Carlos, Reguilon - Vazquez, Fernando, Banega - Suso, En-Nesyri, Ocampos.

Deniz Aytekin din Germania va arbitra meciul la centru.

Partida beneficiaza si de arbitraj video (VAR).



Totul despre CFR Cluj - Sevilla