Efortuna Sport

Totul despre CFR Cluj – Astra. Duelul pentru primul loc in Liga 1

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907/

Mare meci, luni seara, de la 20:30 intre CFR Cluj si Astra Giurgiu, meci care are drept miza prima pozitie in ierarhia din campionat.

Victorie CFR Cluj
Egal
Victorie Astra

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Calificata in primavara europeana in Europa League, CFR Cluj va da totul pentru campionat in ultimele meciuri din 2019.

Formatia din Gruia a pierdut primul loc in urma cu o etapa, cand a menajat mai multi titulari la Botosani in perspectiva meciului decisiv cu Celtic din Europa League.

Astra Giurgiu a profitat si a trecut in fruntea ierarhiei dupa 1-0 acasa cu Universitatea Craiova.

Cu Denis Alibec si Constantin Budescu in mare forma, giurgiuvenii viseaza cu ochii deschisi la un nou titlu.

Meciul de la Cluj reprezinta insa adevaratul test de rezistenta pentru astrali, CFR Cluj fiind cu moralul la cele mai ridicate cote.

Partida de luni seara are o conotatie speciala pentru fanii gazdelor, fiind ultimul meci in care il pot vedea la lucru acasa pe argentinianul Juan Emanuel Culio. Acesta si-a anuntat plecarea de la CFR!

CFR Cluj - Viitorul 1-2, pe 2 septembrie 2018, a fost ultima înfrângere suferită de ardeleni pe teren propriu în campionat. Au urmat 16 succese şi opt rezultate de egalitate. Mai mult, în acest sezon au încasat doar două goluri din postura de gazde.

Astra vine in Gruia dupa opt victorii la rand, cea mai buna perioada din perioada formatiei din Giurgiu fiind egalata. Din sezonul 2016/2017 Astra nu mai reusise o astfel de serie pozitiva.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 27 de ori în principala competiţie internă, de 15 ori au câştigat ardelenii, de patru ori s-au impus giurgiuvenii, iar alte opt jocuri s-au terminat la egalitate.

Palmares cu CFR gazdă: 13 meciuri - 7 victorii CFR Cluj - 5 remize - un succes Astra.

Cea mai recentă întâlnire directă: 31 august 2019, Astra Giurgiu - CFR Cluj 3-2, goluri înscrise de Risto Radunovic - dublă, Valentin Gheorghe, respectiv Adrian Păun - dublă.

Astra a intrerupt in tur o serie de 16 meciuri fără victorie în campionat pentru trupa de la malul Dunării contra clujenilor (12 victorii CFR - 4 remize).



Totul despre CFR Cluj – Astra. Duelul pentru primul loc in Liga 1