Efortuna Sport

Totul despre Astana – CFR Cluj

Sursă foto: https://twitter.com/fc_astana

Incep emotiile pentru echipele romanesti angrenate in cupele europene, iar prima care intra in focurile competitiei este chiar campioana CFR Cluj.

Pentru al doilea an castigatoare al titlului din Liga 1, CFR Cluj a avut ghinion la tragerea la sorti si a picat cu cel mai indepartat geografic dar si incomod adversar.

Astana este campioana Kazahstanului, una dintre federatiile acceptate in trecetul recent in cadrul UEFA, si care porneste din start cu avantajul de a se afla in plin campionat.

Victorie Astana
Egal
Victorie CFR Cluj

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

In plus, asa cum sublinia si Dan Petrescu, cei de la Astana beneficiaza de avantajul de a disputa meciurile de pe teren propriu pe o suprafata sintetica.

Romania a jucat in Kazahstan pe sintetic si reactiile au fost deloc pozitive.

Astana are trei victorii si doua infrangeri in ultimele cinci meciuri de campionat, fiind invinsa in deplasare de Ordabasy si acasa de Kairat Almaty. Doua infrangeri la rand peste care Astana a trecut invingand in deplasare pe Tobol la ultima partida dinaintea confruntarii cu CFR Cluj.

Pentru CFR Cluj singurul reper de pana acum este Supercupa Romaniei disputata impotriva celor de la Viitorul, meci pierdut de campioni in urma unui gol incasat in minutul 86.

Anterior, CFR Cluj obtinuse patru victorii in cele cinci meciuri amicale, singurul pas gresit fiind un 1-1 cu Steaua Rosie Belgrad, formatie pe care ardelenii o puteau intalni in acest prim tur preliminar din Liga Campionilor.

Dan Petrescu a spus la conferinta de presa dinaintea meciului cu Astana ca tactica nu va fi prea importanta si ca le va cere jucatorilor sai sa evolueze ca in curtea scolii.

Astana are patru prezente in grupele cupelor europene in ultimii cinci ani, fiind de trei ori in grupele Europa League si o data in grupele Champions League.

Benfica, Atletico Madrid si Galatasaray n-au reusit sa o invinga pe Astana pe terenul acesteia.



Totul despre Astana – CFR Cluj