Efortuna Sport

Se joaca titlul in Clasicul Germaniei: Bayern contra Dortmund

Sursă foto: https://twitter.com/SpheraSports/

Cel mai asteptat meci al sezonului in Germania si chiar in Europa se disputa, sambata seara, la Munchen intre echipa locala FC Bayern si Borussia Dortmund.

Bayern a pierdut puncte surprinzator etapa precedenta in deplasare cu Freiburg, unde a scos in extremis doar o remiza, astfel ca are de recuperat doua puncte in clasament fata de Borussia Dortmund, cu sapte etape ramase de disputat pana la finalul sezonului din Bundesliga.

Fanii fotbalului se asteapta la un meci spectacol prin prisma retetei propuse de cele doua echipe, inclinate spre un jos eminamente ofensiv. In sprijinirea acestei ipoteze vine si statistica ultimele patru meciuri directe din campionat, care au oferit o medie de peste 3.5 goluri pe meci.

Victorie Bayern
Egal
Victorie Dortmund

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Bayern a castigat ultimele sapte meciuri disputate pe teren propriu, cinci dintre acestea fara gol primit. Ultimele doua meciuri de acasa au fost victorii cu 6-0 pentru gruparea bavareza.

Cei de la Dortmund se agata si ei de un amanunt statistic. Bayern a pierdut ultimele patru meciuri directe cu Borussia de fiecare data cand s-a aflat in spatele galben-negrilor in clasament.

De regula Bayern este echipa care marcheaza prima. In opt din cele noua victorii obtinute pe teren propriu in acest sezon asa au stat lucrurile. De cealalta parte, Dortmund este cea mai buna echipa din Bundesliga la reveniri pe tabela.

Toti ochii vor fi atintiti spre polonezul Robert Lewandowski, jucator care a marcat de 13 ori in “Klassiker” si mai are nevoie de o singura reusita pentru a-l egala pe legendarul Gerd Muller.

In trei din ultimele patru meciuri disputate de Bayern acasa un gol a fost marcat in primele cinci minute.

Dortmund are nu mai putin de 21 goluri marcate dupa minutul 75, ceea ce reprezinta un adevarat record.

Ultimul meci direct la Munchen s-a terminat cu un scor zdrobitor: 6-0 pentru Bayern, pe 31 martie 2018.

Partida tur din actuala editie de campionat a fost castigata de Dortmund, cu 3-2.



Se joaca titlul in Clasicul Germaniei: Bayern contra Dortmund