Efortuna Sport

Romania - Croatia, prima provocare a tricolorilor la EURO 2019

Sursă foto: https://twitter.com/hai_romania/

Dupa 21 de ani Romania revine la turneul final al Campionatului European de tineret si asteptarile sunt mari de la o generatie condusa din teren de Ionut Radu, Ianis Hagi sau George Puscas.

Romania a ajuns in elita fotbalului european la aceasta categorie de varsta, cele mai bune 12 echipe continentale calificandu-se la turneul final gazduit de Italia si San Marino.

Sortii nu au menajat deloc echipa Romaniei, trimitand-o in cea mai grea grupa a Campionatului European, contra Croatiei, Angliei si Frantei.

Victorie Romania
Egal
Victorie Croatia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

La prima vedere Romania este considerata victima sigura si porneste cu ultima sansa la calificarea in semifinale, dar dezinvoltura si dorinta baietilor de a reusi o mare performanta se pot transforma in atuurile unei generatii care si-a depasit deja conditia prin calificarea la turneul final.

Romania a lasat acasa Portugalia, o nationala obisnuita sa joace la fiecare turneu final indiferent de categoria de varsta, ceea ce nu este deloc putin lucru.

Croatia este adversarul cel mai la indemana pentru Romania si cel putin un punct este de dorit in partida de la Serravalle, desi cu un succes tricolorii si-ar depune candidatura la unul dintre primele doua locuri.

Despre Croatia stim ca a suferit o singura infrangere in ultimele zece meciuri si are jucatori mai bine cotati decat ai nostri.

Romania a castigat cinci din ultimele sapte meciuri, fara sa fi primit gol in cinci din ultimele sase meciuri disputate.

Croatia n-a mai pierdut intr-un meci oficial din 23 martie 2018, 1-2 in deplasare cu Cehia. Interesant este ca in acest an Croatia era invinsa sever de Elvetia, cu 4-1, intr-un meci amical. Elvetia care a facut parte din grupa de calificare a Romaniei.

Din cele 12 editii ale Campionatului European disputate de cand Croatia este stat independent (1991), adversara Romaniei a bifat doua prezente la turneele finale sub 21 de ani: in 2000 si 2004. De fiecare data s-a oprit in faza grupelor. A mai fost aproape de calificare in 2015, dar a cedat intr-un baraj contra Angliei.Romania - Croatia, prima provocare a tricolorilor la EURO 2019