Efortuna Sport

Olympiakos Pireu si AC Milan lupta pentru calificarea in 16-imile Europa League

Sursă foto: twitter.com/acmilan

Stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu va gazdui, joi seara, una dintre cele mai asteptate partide ale etapei finale din grupele Europa League.

Cele doua formatii fac parte din Grupa F, unde se stie deja numele unei echipe calificate si aceasta este Betis Sevilla.

Gruparea andaluza are 11 puncte si joaca in ultima etapa pe terenul luxemburghezilor de la Dudelange, cosmarul verii pentru CFR Cluj, ne amintim.

AC Milan are nevoie de un egal pentru calificare si chiar de o infrangere la un gol diferenta, in timp ce Olympiakos obtine calificarea in dauna rossonerilor doar in eventualitatea unui succes cu 2-0, 3-1 sau la trei goluri diferenta.

Victorie Olympiakos
Egal
Victorie Milan

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

In partida tur, Milan s-a impus pe San Siro cu 3-1, iar de la infrangerea cu Juventus (0-2) echipa pregatita de Gennaro Gattuso a inregistrat doua victorii si doua remize.

Un singur meci a pierdut si Olympiakos in ultimele cinci disputate in toate competitiile, 0-1 in deplasare cu Betis in Europa League. De asemenea doua victorii si doua remize pentru fosta campioana a Greciei.

Olympiakos este neinvinsa pe teren propriu in acest sezon de Europa League, adunand trei victorii si o remiza, daca punem la socoteala si meciurile din calificari.

Gruparea elena n-a pierdut pe teren propriu in ultimele opt meciuri, inregistrand patru victorii si patru remize din 2016 incoace.

Milan n-a pierdut in precedentele doua deplasari din Europa League si are doar doua infrangeri in ultimele opt meciuri pe teren strain in cupele europene.

Fosta campioana a Europei n-a castigat niciodata in deplasare contra echipelor elene (4 remize si o infrangere).

Trei din cele cinci meciuri ale Milanului in acest sezon de Europa League au fost partide de 2.5 goluri.  Cand vine vorba de meciuri disputate in deplasare se schimba povestea, sase din ultimele noua meciuri pe teren strain fiind de sub 2.5 goluri in cazul Milanului.



Olympiakos Pireu si AC Milan lupta pentru calificarea in 16-imile Europa League