Efortuna Sport

Lupta pentru bronz sau finala ratatilor la Cupa Mondiala

Sursă foto: https://twitter.com/FIFAWorldCup

Belgia si Anglia se infrunta, sambata dupa-amiaza, cu incepere de la ora 17:00, in finala mica a pierzatorilor pentru un loc trei ce tine loc de o palida consolare.

In fapt avem o reeditare a finalei Grupei G, meci pe care niciuna dintre cele doua echipe n-a vrut sa-l castige. In cele din urma tanarul belgian Januzaj a prins un sut spectaculos din interiorul careului si a inclinat balanta in favoarea Belgiei.

De pe locul al doilea Anglia evita Brazilia pe parcurs si isi croia drum spre marea finala, insa visul de marire al Albionul s-a naruit in semifinala pierduta in fata Croatiei (1-2).

Victorie Belgia
Egal
Victorie Anglia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Belgia joaca pentru a doua oara in istorie pentru bronzul Mondial, dupa ce in 1986 era invinsa de Franta, cu 4-2. Doar un alt meci pentru locul trei a inregistrat mai multe goluri decat acela din Mexic, si anume Franta – Germania Federala, scor 6-3, in 1958, meci in care Just Fontaine marca de patru ori stabilind recordul de goluri marcate la un turneu final (13).

Gheata de Aur se joaca de asemenea in acest meci Belgia – Anglia, atacantii Harry Kane (6 goluri) si Romelu Lukaku (4 goluri) disputandu-si titlul de golgeter al Cupei Mondiale. Aceasta daca nu cumva in marea finala Antoine Grizmann sau Kylian Mbappe reusesc o caruta de goluri, ceea ce totusi e putin probabil sa se intample.

La belgieni revine suspendatul Thomas Meunier, in timp ce de la englezi ar putea lipis Kieran Trippier, accidentat dupa semifinale.

Belgia a primit gol in toate cele 14 meciuri disputate in faza eliminatorie la Cupa Mondiala, acesta fiind un record in materie.

Pentru Anglia este a doua finala mica din istorie, dupa cea pierduta in fata Italiei, in 1990, cu 2-1.

Anglia a inceput turneul final in forta, cu 15 suturi pe poarta in primele doua meciuri, cu Tunisia si Panama, dupa care in urmatoarele patru meciuri au mai prins poarta doar in opt ocazii, cate doua pe fiecare meci mai precis.

Hary Kane, aspirantul la Gheata de Aur, are un singur sut pe poarta in ultimele trei meciuri, lovitura de la 11 metri executata in meciul contra Columbiei.

Echipele probabile

Belgia: Thibaut Courtois; Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Toby Alderweireld; Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Nacer Chadli, Thomas Meunier; Marouane Fellaini, Eden Hazard; Romelu Lukaku

Anglia: Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Kieran Trippier, Dele Alli, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Fabian Delph; Raheem Sterling, Harry Kane.



Lupta pentru bronz sau finala ratatilor la Cupa Mondiala