Efortuna Sport

Liverpool - PSG, socul primei nopti de Champions League

Derby-ul primei etape din Champions League este programat, marti seara (22:00), pe Anfield Road din Liverpool, unde echipa locala primeste vizita lui Paris Saint-Germain, campioana Frantei.

Doua dintre aspirantele la castigarea trofeului pus in joc se infrunta intr-o veritabila “finala” inca din prima runda a competitiei.

Liverpool a disputat finala in sezonul precendent si amintirea gafelor comise de Karius inca este prezenta in randul fanilor englezi, chiar daca neamtul a fost exilat la Besiktas.

Victorie Liverpool
Egal
Victorie PSG

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Ambele echipe sunt in forma maxima inaintea duelului direct, castigand ultimele cinci meciuri in competitiile interne. PSG inscrie mai mult decat Liverpool, liderul la zi din Franta marcand 17 goluri in ultimele cinci partide. O medie de peste trei goluri pe meci, insa in Champions League va fi alta socoteala.

Liverpool a primit gol la ultimele doua meciuri din Premier League, cu Leicester si Tottenham, dupa ce in precedentele trei partide se impusese fara gol primit.

Thomas Tuchel: “Niciodata nu te poti simti comfortabil pe Anfield chiar si cand ai mingea. Ei in schimb se simt confortabil cand o au. Niciodata nu poti avea vreun moment de calm sau liniste impotriva echipelor lui Jurgen”.

Jurgen Klopp: “El (n.a. - Tuchel) este un antrenor formidabil. Cred ca a fost o decizie inteleapta din partea celor de la PSG sa-l angajeze. Este unul dintre cei mai buni si ne va pune mari probleme”.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de doua ori pana acum in cupele europene, in semifinalele Cupei Cupelor din 1997. Fiecare echipa si-a castigat meciurile de acasa, dar PSG a mers in finala cu 3-2 la general.

Echipele probabile

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson; Milner, Henderson, Keïta; Shaqiri, Salah, Mané;

Paris: Areola; Meunier, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat; Marquinhos, Rabiot; Mbappé, Neymar, Di María; Cavani

De retinut ca italianul Buffon, un veteran al competitiei, este suspendat pentru acest meci, suspendare mostenita din sezonul precedent de la returul cu Real Madrid, cand a incasat un rosu in finalul unui meci nebun decis de un penalty acordat formatiei spaniole la ultima faza.

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Turcia care il va avea la centru pe Cüneyt Çakir.



Liverpool - PSG, socul primei nopti de Champions League