Efortuna Sport

Finala in familie: Serena mare favorita impotriva lui Venus

Sursă foto: twitter.com

Surorile Williams, Serena si Venus, isi vor disputa sambata trofeul de la Australian Open in prima lor finala de Mare Slem dupa Wimbledon 2009.

Editia din acest an a Australian Open a reprezentat o adevarata rabufnire de orgoliu pentru cele doua reprezentante ale familiei Williams, doua jucatoare care si-au pus serios amprenta asupra tenisului mondial feminin in ultimii aproape 20 de ani.

Pentru fiecare dintre cele doua miza partidei este una uriasa. Serena tinteste titlul de Mare Slem cu numarul 23 prin care ar depasi-o la acest capitol pe Steffi Graf.

La Fortuna pentru o victorie a Serenei se acorda o cota de 1.22, in timp ce o victorie in dreptul lui Venus este creditata ca o mare surpriza.

Mai mult decat atat, Serena si-ar recapata prima pozitie in ierarhia mondiala WTA numai in eventualitatea unui succes la Australian Open, turneu pe care l-a mai castigat de patru ori pana acum: 2001, 2003, 2009 si 2010.

De cealalta parte, Venus revine in finala de la Australian Open dupa 14 ani, in 2003 fiind invinsa chiar de Serena in trei seturi. Venus n-a mai fost prezenta intr-o finala de Mare Slem din 2009, cand pierdea de asemenea in fata Serenei la Wimbledon.

Sapte titluri de Mare Slem are Venus in palmares, ultimul in 2009 pe iarba de la All England Tennis.

Cele doua surori Williams nu s-au mai intalnit in circuit din sferturile US Open 2015, cand Serena a castigat in trei seturi.

Fortuna ofera o cota interesanta de 1.80 pentru jucatoarea care va reusi cei mai multi asi in acest meci, ambele finaliste fiind recunoscute pentru serviciul lor puternic.

La intalniri directe Serena o conduce pe Venus, cu 16-11, scorul pe hard fiind strans (9-8 in favoarea Serenei).

Ultima victorie obtinuta de Venus dateaza din 2014 de la Montreal, unde aceasta a castigat in trei seturi.



Finala in familie: Serena mare favorita impotriva lui Venus