Efortuna Sport

FCSB – CFR Cluj, duelul marilor orgolii

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Pentru al doilea an consecutiv CFR Cluj a obtinut titlul din Liga 1 in fata celor de la FCSB, iar meciul direct a devenit unul al orgoliilor, dincolo de a fi o partida doar de palmares.

La stabilirea tintarului partidelor din playoff toata lumea anticipa o adevarata finala pentru titlu acest ultim meci dintre FCSB si CFR Cluj, insa diferenta de cinci puncte face ca duelul sa nu aiba nici pe departe miza asteptata.

CFR Cluj a castigat al doilea titlu consecutiv cu o etapa inaintea finalului, iar Dan Petrescu a anuntat ca vine la Bucuresti fara multi dintre titularii care au dus greul in actualul sezon.

Victorie FCSB
Egal
Victorie CFR Cluj

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

“Vacanta e scurta si multi dintre jucatori au varste inaintate”, si-a motivat Petrescu decizia.

Pentru Mihai Teja meciul cu CFR Cluj este ultimul pe banca ros-albastrilor, acesta fiind anuntat deja cu o saptamana inainte ca va fi debarcat.

Desi FCSB a pierdut un singur meci in acest an cu Teja pe Banca, 1-2 pe teren propriu contra celor de la Viitorul, acele trei puncte irosite atarna greu acum in ecuatia campionatului. Iar pentru Teja intelegerea a fost clara inca de la inceput: titlul sau afara!

Tot o infrangere a suferit si CFR Cluj in acest an calendaristic, 0-2 la Craiova. In rest ardelenii au noua victorii si patru remize.

Interesant este ca se intalnesc formatiile cu cele mai bune atacuri din Liga 1 in acest sezon: FCSB (66) si CFR Cluj (54).

CFR Cluj a primit doar 19 goluri in 35 de etape, dintre acestea doar sapte in deplasare.

FCSB a castigat o singura data in ultimele 13 meciuri cu CFR Cluj, 2-0 pe 12 martie 2017. In rest s-au inregistrat noua remize si trei victorii ale ardelenilor, ultima dintre acestea la precedenta vizita pe Arena Nationala, 2-0, in 22 decembrie 2018.FCSB – CFR Cluj, duelul marilor orgolii