Efortuna Sport

Chelsea - Liverpool, duel urias cu implicatii la titlul din Premier League

Sursă foto: twitter.com/liverpool

La doar cateva zile dupa ce s-au duelat in Cupa Ligii Angliei, Chelsea si Liverpool au parte de o noua confruntare, de aceasta data cu miza celor trei puncte pe masa.

Liverpool conduce ierarhia din Premier League cu punctaj maxim dupa sase etape, in timp ce noua Chelsea a italianului Maurizio Sarri e pe trei, la doua puncte in spate. Asadar un duel la finalul caruia s-ar putea schimba liderul din Anglia.

Chelsea - Liverpool este cel mai disputat duel din fotbalul englez in secolul XXI, meciul de sambata fiind al 58-lea dupa anul 2001 si pana in prezent.

Victorie Chelsea
Egal
Victorie Liverpool

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Liverpool a castigat doar doua din ultimele 15 confruntari cu Chelsea in toate competitiile, iar ambele succese au fost obtinute pe Stamford Bridge, aspect deloc de neglijat.

Mai mult decat atat, “Cormoranii” au serie de 14 meciuri consecutive in care au primit gol de fiecare data in confruntarile cu Chelsea.

Chelsea are trei victorii din trei partide pe teren si ar putea sa egaleze startul de sezon din 2014/15 cu Jose Mourinho pe banca.

Din sezonul 1990/91 Liverpool nu a mai castigat primele sapte meciuri ale unui sezon, iar cu un eventual succes pe terenul lui Chelsea ar putea egala recordul de patru victorii consecutive in deplasare, in debutul unui sezon.

Liverpool impresioneaza in acest sezon prin numarul mare de goluri marcate in prima repriza a meciurilor (10) si ramane singura echipa care inca n-a primit gol in primele 45 de minute.

In plus, niciuna dintre formatii n-a fost condusa la pauza in actuala editie de campionat.



Chelsea - Liverpool, duel urias cu implicatii la titlul din Premier League