Efortuna Sport

Avancronica meciului U Craiova – FC Botosani

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

Duelul dintre U Craiova si FC Botosani deschide etapa a 3-a din Liga 1, un meci intre ultima clasata si prima echipa din ierarhia campionatului dupa primele doua runde.

Un meci al adevarului pentru echipa din Banie, Craiova fiind sub un cazan cu presiune dupa inceputul slab de sezon.

Infrangerea din Supercupa Romaniei chiar pe teren propriu s-a dovedit a nu fi un simplu accidentat, asa cum probabil au crezut multi dintre suporterii Stiintei.

Egalul din prima etapa 0-0 pe teren propriu cu Poli Iasi, cat mai ales infrangerea de la Sf.Gheorghe au aratat o echipa a Craiovei cu un joc lipsit de idei si stralucire.

Victorie Craiova
Egal
Victorie Botosani

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Plecarile lui Baluta si Gustavo au creat o fisura in angrenajul juvetilor, iar noul venit Cicaldau nu se ridica nici pe departe la nivelul asteptarilor.

Devis Mangia a adus primul trofeu la Craiova dupa mai bine de doua decenii, dar antrenorul italian devine tot mai contestat si pentru prima data de la instalare se confrunta cu spectrul demiterii. Cristiano Bergodi sau Edi Iordanescu sunt primele nume fluturate la urechea lui Mangia in cazul continuarii evolutiilor din primele partide oficiale.

Insusi finantatorul Mihai Rotaru, un personaj pana acum discret si pe care nu multi il stiu cum arata, a iesit public printr-o scrisoare deschisa tragand semnalul de alarma cu privire la parcursul Craiovei.

Patimasii suporteri olteni sunt gata sa dea in clocot pentru echipa favorita, desi la finalul meciului cu Poli Iasi s-au auzit primele fluieraturi din scurta istorie a noului stadion din Banie.

FC Botosani se anunta o nuca tare. O echipa bine organizata de Costel Enache, o formatie care pentru al doilea sezon incepe campionatul lansat cu gandul la o clasare in playoff.

U Craiova si FC Botosani s-au mai întâlnit de 10 ori pe prima scenă, de patru ori s-au impus oltenii, de cinci ori au câştigat moldovenii, iar un joc s-a terminat la egalitate.

Cea mai recentă confruntare directă: 24 noiembrie 2017, FC Botoşani - U Craiova 1-0 (gol Andrei Miron).

Devis Mangia şi Costel Enache s-au întâlnit de patru ori în toate competiţiile oficiale, fiecare reuşind câte două victorii.

Pentru Craiova meciul de vineri seara reprezinta ultima repetitie inaintea duelului cu Leipzig din prima mansa a turului 3 preliminar al Europa League.



Avancronica meciului U Craiova – FC Botosani