Efortuna Sport

Avancronica meciului Suedia - Anglia. Pentru o revenire istorica in semifinale

Suedia si Anglia se infrunta pentru calificarea in semifinalele Cupei Mondiale, acolo unde cele doua echipe n-au mai fost prezente de peste doua decenii.

Aceasta va fi a 24-a intalnire directa intre cele doua formatii si a treia la Cupa Mondiala. In precedentele confruntari Suedia si Anglia au impartit victoriile, cate sapte de fiecare, iar noua partide s-au incheiat la egalitate.

La Cupa Mondiala au fost doua intalniri in faza grupelor si ambele s-au incheiat la egalitate: 1-1 in 2002 si 2-2 in 2006. Interesant este ca Suedia a fost condusa de fiecare data.

Victorie Suedia
Egal
Victorie Anglia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Opt meciuri oficiale au disputat Suedia si Anglia, iar nordicii conduc cu 2-1 la victorii. Cinci partide s-au incheiat la egalitate, un pronostic de luat in calcul pentru meciul de sambata.

Singura victorie a Angliei intr-un meci oficial contra Suediei s-a produs la EURO 2012, un 3-2.

Suedia s-a impus in ultimul meci, un amical la Stockholm, cu 4-2, meci in care Zlatan Ibrahimovic marca unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale deceniului dintr-o foarfeca de la marginea careului.

Pentru Anglia este a noua prezenta in sferturile Cupei Mondiale, dar Albionul n-a mai fost intr-o semifinala din 1990.

Suedia cauta prima semifinala la Cupa Mondiala dupa 1994, cand se califica in dauna Romaniei dupa lovituri de la 11 metri la San Francisco.

De la suedezi absenteaza Mikael Lustig, suspendat, dar revine Sebastian Larsson.

Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ruben Loftus-Cheek si Kyle Walker sunt la un galben de suspendarea in eventuala semifinala pe care Anglia ar putea sa o joace.

Echipele probabile

Suedia: Robin Olsen; Emil Krafth, Victor Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson; Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg; Marcus Berg, Ola Toivonen

Anglia: Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Kieran Trippier, Dele, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young; Raheem Sterling, Harry Kane



Avancronica meciului Suedia - Anglia. Pentru o revenire istorica in semifinale