Efortuna Sport

Avancronica meciului Romania – Feroe. Vrem 3 puncte!

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Dupa debutul nefast cu infrangere in Suedia, pentru nationala Romaniei meciul cu reprezentativa Insulelor Feroe este unul de trei puncte si nimic altceva.

Romania porneste ca mare favorita din toate punctele de vedere, dar selectionerul Cosmin Contra a tinut sa-si ia o doza de precautie anuntand la conferinta de presa ca “nu mai exista echipe mici in Europa”.

Daca ne uitam la rezultatele inregistrate pana acum in preliminariile EURO 2020 tindem sa-i dam dreptate, dar chiar si asa Romania n-are voie sa se impiedice de modesta Feroe in continuarea visului de a evolua pe teren propriu la un turneu final. O sansa, probabil, unica in viata pentru jucatori si suporteri!

Victorie Romania
Egal
Victorie Feroe

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Romania ocupa locul 25 in clasamentul FIFA, in timp ce Feroe se afla la limita topului 100 pe pozitia a 97-a.

Echipa din Atlantic este pregatita de danezul Lars Olsen, un tehnician in varsta de 58 ani.

De sase ori s-au mai intalnit pana acum Romania si Feroe in istorie, toate meciurile fiind castigate de tricolori. Golaverajul este de 19-1.

Ultimele confruntari au avut loc in preliminariile pentru EURO 2016, cand i-am invins greu la Ploiesti, cu 1-0, pentru ca in deplasare sa celebram calificarea la turneul final dupa un 3-0. “Arabul” Budescu reusea atunci o dubla sub tricolor.

Selectionerul Contra anunta schimbari in primul 11 fata de meciul din Suedia si ar putea aborda meciul de marti seara cu doi atacanti din dorinta de a nu avea vreo emotie. Astfel, este posibil ca din primul minut sa-l avem pe Keseru langa Puscas in atac. De asemenea, Benzar este favorit sa inceapa meciul in locul lui Manea pe flancul drept, iar dinamovistul Nistor sa primeasca o sansa la centrul terenului.

Meciul gazduit de arena Dr.Constantin Radulescu va fi arbitrat de Halil Umut Meler din Turcia, un arbitru de doar 32 ani!

Acesta a mai oficiat la doua meciuri din UEFA Nations League si are in palmares finala Campionatului European U17 din urma cu un an.

Cel mai cunoscut jucator din lotul feroezilor este Joan Simun Edmundsson, 27 ani, echipier la Arminia Bielefeld.

Il regasim in lotul “pescarilor” si pe fostul dinamovist Kaj Leo Bartalsstovu, acum jucatorul unei echipe din Islanda.



Avancronica meciului Romania – Feroe. Vrem 3 puncte!