Efortuna Sport

Avancronica meciului Portugalia - Spania

Vedeti in aceasta pagina avancronica meciului Portugalia - Spania din Grupa B a Cupei Mondiale, primul derby al turneului final din Rusia.

La doua zile dupa socul demiterii selectionerului Julen Lopetegui echipa Spaniei deschide Cupa Mondiala impotriva Portugaliei, detinatoarea titlului european. Fernando Hierro are misiunea de a conduce "Armada" spaniola spre un nou succes major.

Pe malul Marii Negre, la Soci, in cel mai sudic punct de pe harta Cupei Mondiale, se intalnesc practic castigatoarele ultimelor trei titluri europene: Spania (2008, 2012) si Portugalia (2016).

Victorie Portugalia
Egal
Victorie Spania

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Cele doua natiuni au o bogata istorie a intalnirilor directe, pana acum confruntandu-se de 36 de ori. Spania a castigat de 16 ori, in timp ce Portugalia s-a impus in sase randuri.

Din echipa Portugaliei jucatorul de urmarit este nimeni altul decat Cristiano Ronaldo. Acesta a marcat 15 goluri in preliminarii si a oferit alte trei pase decisive. Impotriva Spaniei starul de la Real Madrid este fara gol marcat in 340 de minute jucate!

De urmarit si relatia unu la unu dintre Sergio Ramos si Cristiano Ronaldo, stiut fiind ca la echipa de club nu sunt chiar cei mai buni prieteni.

Cele doua echipe s-au mai intalnit o singura data la Cupa Mondiala, in 2010, cand Spania invingea Portugalia, cu 1-0, in optimi pe drumul spre primul titlu din istorie.

La turneele finale cele doua echipe au fost zgarcite cu goluri. Doar patru reusite in tot atatea meciuri jucate la Cupa Mondiala si Campionatele Europene.

Spania a castigat doar doua din ultimele 12 meciuri inaugurale la Cupa Mondiala, inregistrand trei remize si sapte infrangeri.

Echipele probabile

Portugalia: Patricio; Soares, Pepe, Fernandes, Guerreiro; B.Silva, Carvalho, Joao Mario, Martins; Ronaldo, Silva;

Spania: De Gea; Odriozola, Pique, Ramos, Alba; Alcantara, Busquets, Iniesta; Isco, Costa, Silva.



Avancronica meciului Portugalia - Spania